אין תמונה
שנה של אוכל טוב. אמן
אנרגיה זמינה: מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים

תבנית בגודל 20 X 20 ס"מ

המרכיבים:
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
3/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
3 כוסות גרנולה מוכנה, עם אגוזים או זרעוני דלעת או שניהם
2/3 כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. שמים במחבת את חמאת הבוטנים, הדבש, החמאה, תמצית הווניל והמלח ומחממים על להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה לגמרי וחמאת הבוטנים והדבש מתרככים. מסירים מהכיריים. מוסיפים למחבת את הגרנולה ואת החמוציות, מערבבים ויוצקים לתבנית. אופים 25 דקות. מוציאים ומצננים רבע שעה. חותכים לריבועים.

3. אורזים בקופסה ולוקחים לעבודה (או שומרים בקופסה אטומה עד שבוע, אם מצליחים).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים

מרובעי אנרגיה, שנה של אוכל טוב (צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות)
ריבועי אנרגיה. הצטיידו בכמה כאלה לעבודה | צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות

סלט סלק, גזר ופטה בווינגרט תפוזים

4 מנות

המרכיבים:
2 סלקים קטנים טריים
2 גזרים קטנים
100 גרם גבינת פטה טרייה
1 כף עלי אורגנו טריים

לווינגרט (1 כוס):
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית סוכר חום בהיר (רצוי מסוג דמררה)
2/3 כוס שמן זית מעלה
1 שן שום, קלופה וקצוצה

סלט סלק וגזר, שנה של אוכל טוב (צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות)
סלט גזר וסלק. פורסים עם קולפן | צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות

אופן ההכנה:

1. הווינגרט: שמים בקערית את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, המלח, הפלפל והסוכר וטורפים במזלג, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שמן הזית והשום וטורפים שוב, למרקם אחיד.

2. הסלט: קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות, בסכין חדה או במכשיר מנדולינה, או שמגלפים מהם פרוסות דקיקות בקולפן ירקות. קולפים את הגזרים ופורסים באותה דרך.

3. העיצוב: מניחים את פרוסות הסלק והגזר על צלחות הגשה. מפוררים מלמעלה את גבינת הפטה. יוצקים מלמעלה מהרוטב ומוסיפים את עלי האורגנו הטריים. מגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט סלק, גזר ופטה בווינגרט תפוזים

מרק סלק, שנה של אוכל טוב (צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות)
מרק סלק. לכאלה מרקים מותרת הכניסה אפילו בקיץ | צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות
מרק סלק פשוט ונהדר

2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 גזר חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 סלקים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
1 עלה דפנה
1 כפית מלח
5 כוסות ציר עוף (מוכן או מתוצרת בית)
1 כף מיץ לימון

אפשרות להגשה:
שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר, עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהם מתרככים. מוסיפים את קוביות הסלק, תפוח האדמה והג'ינג'ר ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות.

2. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, עלה הדפנה והמלח ומערבבים. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה, עד שהירקות רכים מאוד.

3. מוציאים את עלה הדפנה. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים קלות את המרק – המטרה היא לא להגיע למחית חלקה לגמרי, אלא למרקם חלק עם כמה מרכיבים מודגשים בתוכו. מחממים שוב, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

4. יוצקים לקעריות ומגישים, אפשר עם שמנת חמוצה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק סלק פשוט ונהדר

>> במסעדה החדשה (והכשרה) של אבי ביטון כבר ביקרתם?