ארוחת בוקר (צילום: דן-יה שוורץ)
חביתה וסלט. הכי ישראלי, הכי טעים | צילום: דן-יה שוורץ

1. סננו את העגבניות. העגבניות בארץ מלאות במיץ, מה שמוהל את הרוטב ופוגע באיכות הסלט שלנו. כמה דקות במסננת מעל הכיור פותרות את הבעיה הזאת, ותורמות לסלט עמיד, יציב, מובהק בטעמיו ואיכותי יותר.

2. החזירו לחיים את הכרוב האדום. אם יש ירק שמגיע לו קאמבק, זה זה. פריך, צבעוני, וטעים אפילו יותר ממה שזכרנו. תרומה מבורכת לסלט ירקות (וגם לגוף שלכם – מלא ויטמין C).

3. הוסיפו עשבי תיבול טריים. שווה להחזיק דרך קבע בעציץ קטן של בזיליקום ונענע, וגם בצרור פטרוזיליה במקרר. כשמכינים סלט לוקחים כמה עלים מכל סוג וקוצצים לרצועות דקות מאוד – הצבע והרעננות משדרגים את הסלט פלאים.

4. החזיקו במקרר רכיבים לאנטיפסטי. פעם בשבוע, כשתנוח עליכם הרוח, הכינו פלפל קלוי, בטטה בתנור, קישואים צרובים או פרוסות חצילים מטוגנות. בכלי אטום במקרר הם יחזיקו אפילו יותר משבוע, והתרומה שלהם לסלט שלכם לא תסולא בפז.

5. רכשו שקית של פקאנים מסוכרים (ואל תתפתו לנשנש אותם). כשתרגישו שהסלט לא מצליח לרגש אתכם פשוט זרקו חופן פנימה. טריק זול, זה נכון, אבל עובד כמו קסם.

6. גררו מעל הסלט ביצה קשה. בארומה עושים את זה (בסלט הירושלמי), וזה עובד מעולה. בניגוד לפרוסות או לחצאים של ביצה – כשמגררים אותה התוספת נהיית מעודנת ומחמיאה.

7. תבלו בטחינה משודרגת. מה שטוב לערבים, וככה. הכינו טחינה סמיכה יחסית, השתמשו בחומץ במקום לימון, והוסיפו שום כתוש ומעט כמון – מהיום זה הרוטב שלכם (עד שגם זה יימאס, כמובן).

8. קצצו את הירקות דק דק. כמו כולנו, גם סלטים אוהבים שמשקיעים בהם, ואפשר להרגיש את זה. אין מה לעשות – סלט קצוץ דק הוא פשוט יותר טעים, וגם יותר כיפי לזלילה.

9. הכינו מבעוד מועד תוספת של חזה עוף. אפשר לטגן נתח עבה על מחבת פסים או לאפות בחום נמוך מאוד, ובשעת הצורך רק לפרוס אותו דק ולהניח על הסלט. אל חשש - העוף יישמר במקרר כמה ימים, וישרת אתכם ליותר מסלט אחד.

10. במצב רוח לרוטב קיצי? קבלו מתכון בזק: שמים בצנצנת 6 כפות שמן זית, 1 כף חרדל דיז'ון בלי גרגירים, כף דבש וכפית מלח. משקשקים היטב ושופכים על הסלט. ההצלחה מובטחת.

רוצים להוסיף טיפים משלכם? טקבקו לנו.

>> הנה המתכון לסלט העגבניות המושלם
>> והנה אחד יותר פשוט, ועדיין מעולה