פיצה פוקצ'ה בתוספת ברוקולי וזוקיניבסיס בצק מעולה ותוספות מקוריות למעדן איטלקי אמיתי
ברק חי חורש
| טרה
| פורסם 10/03/10 14:46
צילום: שי אפגין, טרה
|
המצרכים (2 מנות):
תוספת לבצק לאחר תפיחה
לפיצה
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה:1 להכנת רוטב העגבניות: מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק. 2 מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח), מוסיפים למיקסר את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. 4 מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות(כ-15 דק'), לאחר תפיחת הבצק השנייה. 5 יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית). 6 מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צהובה מגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ'ילי, ופרחי ברוקולי. 7 מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם.
|