אוכל
אוכל

סלט פולנטה של מסעדת קמפנלו

בזמן האחרון שמענו יותר ויותר אנשים שמדברים על בית הקפה של מנה שטרום, ובעיקר על סלט הפולנטה שלו. תראו איזה יופי, השגנו לכם את המתכון

|מסעדת קמפנלו| פורסם08:53
סלט פולנטה של מסעדת קמפנלו (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.455reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הפולנטה היא למעשה קמח תירס, או תירס יבש וטחון. מבשלים אותה עם מים ותבלינים, ואז ניתן לאכול אותה חמה–רכה או לתת לה להתקרר ולהתקשות - ולחתוך לקוביות או לפרוסות ולהקפיץ במחבת.
סלט הפולנטה הזה, של מסעדת קמפנלו, היא מנה משביעה ומאוד פופולארית במסעדה; אנחנו מקפידים שלא להוסיף לתערובת הפולנטה לא חמאה ולא פרמז'ן, כדי לאפשר גם לטבעוניםליהנות ממנה.

המצרכים :

לפולנטה:

  • 4 כוסות מים
  • כף שטוחה של מלח
  • גבעול תימין
  • גבעול מרווה
  • כוס קמח תירס
  • חצי כוס שמן זית

לסלט:

  • 5 עגבניות אדומות, חצויות ופרוסות לפלחים
  • חבילה עלי רוקט
  • 4 כפות שמן זית
  • כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום
  • שתי כפות צלפים
  • צנצנת רבעי ארטישוק

אופן ההכנה:

1מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים מוסיפים באיטיות את קמח התירס, תוך כדי טריפה במטרפה בכדי למנוע היווצרות גושים.

2ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ.

3מבשלים כזמן הכתוב על האריזה. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.

4מקררים וחותכים לקוביות.

5מכינים את הסלט: מערבבים את העגבניות עם עלי הרוקט, שמן הזית וחומץ בלסמי. ממליחים ומפלפלים.

6כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק.

7במקביל, מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il