אוכל
אוכל
60-60: עוף ואורז - מוכן

גלילות חציל במילוי בשר ובהרט

שונאים חצילים? אם כן, גלילות החצילים האלה בדיוק בשבילכם: הן כל כך טובות ומלאות בטעם, שאפילו אם אתם לא אוהדי הירק הזה אתם עומדים להתאהב

|mako אוכל| פורסם09:50
גלילות חציל במילוי בשר ובהרט (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.762reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

השילוב של החצילים עם הנענע והבהרט עושה כל כך שמח בפה, שאפילו המתנגדים הכי גדולים של החציל לא יוכלו להפסיק לאכול.

המצרכים :

לחציל:

  • 2 חצילים פרוסים דק לאורך

למילוי:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר, הודו או פרגית)

  • 1/4 כוס אורז פרסי
  • חופן נענע קצוצה
  • 3 יחידות בצל ירוק חתוך קטן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח

לרוטב:

  • כוס וחצי מים

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כפית בהרט
  • מלח

אופן ההכנה:

1מורחים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים.

2מניחים את החציל הפרוס על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15 דקות.

3מערבבים את כל המצרכים למילוי.

4מוציאים את התבנית עם החצילים מהתנור. בחלק התחתון של כל פרוסת חציל מניחים מעט מהמילוי ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה, כך שנוצרת גלילה.

5מערבבים את כל המצרכים לרוטב, ויוצקים אותו בנדיבות מעל החצילים.

6מעל הגלילות שבתבנית מניחים נייר אפייה, ומעליו מהדקים נייר אלומיניום.

7מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות.

* המוצרים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת כרובית וגבינות עם טוויסט

>> כל המתכונים לראש השנה

תגיות:חצילים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il