ארוחה בשעה: תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה
למרות שזה נראה כמו עוד תבשיל של עוף ותפוחי אדמה, תוספת רוטב הטריאקי ושמן השומשום מקפיצות אותו לגבהים חדשים. שווה לנסות

תבשיל נפלא לארוחת הצהריים או הערב - רק צריך להרתיח להקפיץ לערבב והאוכל מוכן. צמחונים יכולים להחליף את העוף בטופו.


זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
500 גרם פרגיות, חתוכות לקביות גדולות או רצועות
3 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן שומשום
5 כפות טריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
כף כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, מסננים. מטגנים אותם בתוך סיר עם מעט שמן זית כ-5 דקות, מעבירים לצלחת.
2. מקפיצים את הפרגיות עם מעט שמן כ-5 דקות (שיקבלו קצת צבע).
3. מוסיפים אל הפרגיות את הבצל הירוק, השום, שמן השומשום, הטריאקי מלח ופלפל, מערבבים ולאחר 5 דקות מוסיפים גם את תפוחי האדמה.
4. מבשלים 15-20 דקות עם מכסה. מי שאוהב יכול לפזר מעט כוסברה מעל.
מתכון: דנה אלמוסני
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!