מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה

למרות שזה נראה כמו עוד תבשיל של עוף ותפוחי אדמה, תוספת רוטב הטריאקי ושמן השומשום מקפיצות אותו לגבהים חדשים. שווה לנסות

פורסם:
פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי
פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

תבשיל נפלא לארוחת הצהריים או הערב - רק צריך להרתיח להקפיץ לערבב והאוכל מוכן. צמחונים יכולים להחליף את העוף בטופו.

פרגיות ותפוחי אדמה - לפני
תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה - המרכיבים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי
תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה - קצת ירקות חיים בצד ואתם מסודרים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
500 גרםפרגיות, חתוכות לקביות גדולות או רצועות
3 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפותשמן שומשום
5 כפותטריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
כף כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, מסננים. מטגנים אותם בתוך סיר עם מעט שמן זית כ-5 דקות, מעבירים לצלחת.

2. מקפיצים את הפרגיות עם מעט שמן כ-5 דקות (שיקבלו קצת צבע).

3. מוסיפים אל הפרגיות את הבצל הירוק, השום, שמן השומשום, הטריאקי מלח ופלפל, מערבבים ולאחר 5 דקות מוסיפים גם את תפוחי האדמה.

4. מבשלים 15-20 דקות עם מכסה. מי שאוהב יכול לפזר מעט כוסברה מעל.

מתכון:דנה אלמוסני
צילום וסטיילינג:אפיק גבאי
המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!