מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: קבבים ותפוחי אדמה

מסתבר ששעה זה ים זמן להכין ארוחת ערב: בזמן שתפוחי האדמה מזהיבים יפה יפה בתנור - מערבבים את הבשר עם התבלינים וצולים 2 דקות מכל צד

פורסם:
60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן
צילום: אסף רונן, mako
הקישור הועתק

מה יותר כיף מארוחת ערב עם ניחוח של פיקניק?קבבמשובח, לידו יתדות תפוחי אדמה, ואולי איזה סלט קטן? רק בקשה אחת יש לנו: אנא הישארו עם היד על הדופק ואל תשתוללו עם התבלינים, כדי שנוכל להרגיש את הטעם של הבשר. עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא להניח את הקבבים בפיתה, להזליף קצת טחינה ולתת ביס גדול ובריא. שיהיה בתיאבון.

60-60: קבבים ותפוחי אדמה - לפני
קבבים ותפוחי אדמה - לפני|צילום: אסף רונן, mako
60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן
קבבים ותפוחי אדמה - אחרי|צילום: אסף רונן, mako

קבבים ותפוחי אדמה

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 35-40 דקות
עלות: 47 ש"ח

המצרכים (2 מנות):

לתפוחי האדמה:
4תפוחי אדמה(עדיף אדומים)
1 שן שום קצוצה
½ כפיתפפריקהמתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
מלח

לקבבים:
500 גרםבשר טחוןעם מעט שומן כבש (לבקש מהקצב, לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
שמן לטיגון

פרסומת

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השום, התבלינים והשמן, מערבבים ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-20-25 דקות.

2. מסירים את נייר הכסף ואופים את התפודים עוד 5-10 דקות, להזהבה.

3. בינתיים מערבבים בקערה את הבשר טחון עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית. יוצרים קבבים ארוכים או עגולים.

4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (תלוי כמה אתם אוהבים את הבשר עשוי), או עד שהם משתזפים יפה.

5. מגישים עם תפוחי האדמה. אגב, תוספת של סלט של עגבניות ומלפפונים תעלה לכם כ- 4.5 ש"ח.

מתכון:דנה אלמוסני
צילומים:אסף רונן– צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370