mako
פרסומת

פרגיות עם חלב קוקוס ואטריות שעועית

ארוחה מלאה של פרגיות ברוטב אסייתי עשיר, עם תוספת פחמימתית טעימה ולא כבדה. אף אחד לא צריך לדעת כמה מעט עלו המצרכים וכמה מהירה הייתה ההכנה

פורסם:
הקישור הועתק

הפעם הראשונה שנתקלתי באטריות שעועית הייתה בניו יורק, שם הן הוגשו לי עם אצות, עטופות רוטב מתקתק ומיוחד. מאז התאהבתי בחומר הגלם הזה. אטריות השעועית, הקרויות גם אטריות זכוכית בגלל שקיפותן, פחות כבדות מפסטה רגילה ולא פחות טעימות ממנה, והן דורשות מינימום של עבודה - צריך רק לשים אותן במים חמים, לחכות כ-5 דקות, לסנן ולצנן.

פרגיות ברוטב חלב קוקוס - לפני
פרגיות ברוטב חלב קוקוס - לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרגיות ברוטב חלב קוקוס - אחרי
פרגיות ברוטב חלב קוקוס - מוכן וטעים בטירוף | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל פרגיות בחלב קוקוס עם אטריות שעועית

זמן עבודה: 17 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: 43 שקלים

המצרכים:
300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
מיץ מלימון אחד
1 בצל קצוץ
1-2 גזרים מגוררים
5 שיני שום קצוצות
400 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כף משחת קארי אדום
מלח ופלפל שחור
חבילת אטריות שעועית
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הפרגיות בקערה, יוצקים עליהן את מיץ הלימון ומשרים כ-15 דקות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת, מוסיפים את הגזר ומערבבים.

3. מוציאים את הפרגיות ממיץ הלימון (לא שופכים אותו, תכף נזדקק לו שוב), מייבשים ומוסיפים למחבת.

4. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים גם את מיץ הלימון, חלב הקוקוס והתבלינים.

5. מבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה.

6. מניחים את האטריות בקערה ויוצקים מים רותחים. אחרי כ-5 דקות מסננים היטב, ומעבירים לקערת מים קרים לשתי דקות.

7. מסננים ומערבבים עם הרוטב.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: בני גם זו לטובה
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט