תבשיל בשר עם ארטישוק ותפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תבשיל בשר עם ארטישוק ותפוחי אדמה. מנה אחת שיש בה הכל | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-42 שקלים

המצרכים:
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
מעט שמן, לטיגון
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
500 גרם בשר טחון
2 שיני שום, קצוצות
200 גרם תחתיות ארטישוק, חתוכות לקוביות
10 עגבניות שרי
כפית צ'ילי גרוס
כפית וחצי אורגנו
מלח
פלפל שחור
100 גרם אגוזי מלך, שבורים
חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במחבת גדולה כ-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן עד שהם מזהיבים, כ-10 דקות.

2. מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומטגנים תוך פירור הבשר כ-5 דקות. מערבבים כל הזמן, שלא ייווצרו גושים.

3. מוסיפים את הארטישוק, העגבניות, התבלינים, האגוזים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו אטריות מהירות עם ירקות
>> ולקינוח: מאפה שמרים ופירות אישי