מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קיץ בצלחת: חזה עוף עם תרד ועגבניות

בעלות של פחות מ-40 שקלים וב-20 דקות בלבד, יש לכם מנת קיץ קלילה של עוף במחבת, עם תרד מוקפץ קלות ועגבניות טריות

פורסם:
הקישור הועתק

החום הזה דווקא נפלא בעיניי, אבל רק במנות קטנות - וכך גם במטבח. המתכון הקליל הזה הוא לחזה עוף עם תרד טרי, שמוקפץ קלות ומעליו עגבניות טריות, קצת צנוברים ואם מתחשק לכם אפשר גם לצרף כוס יין לבן וקריר.

חזה עוף עם עגבניות ותרד
חזה עוף עם תרד ועגבניות טריות. מנת קיץ מקסימה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 20 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
5 יחידותחזה עוף
2 כפיותמייפלטבעי
1 בצל גדול פרוס
1 שן שום
1 שקיתתרדטרי שטוף
3 עגבניות חתוכות לקוביות
50 גרם צנוברים קלויים
כף שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חזה העוף במייפל ובמלח ובפלפל. מכינים 2 מחבתות על הגז.

2. במחבת אחת מטגנים את הבצל כ-3 דקות ומוסיפים את השום והתרד לכ-3-4 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד. במקביל, מכינים את חזה העוף על המחבת השנייה, כ-3-4 דקות מכל צד, עד הזהבה.

3. מניחים על צלחת את העוף, מעליו את התרד ומעל את העגבניות הטריות. מפזרים מעט צנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?