לפני קצת פחות משנה העלינו פה מדריך מצולם להכנת ניוקי. את הניוקי של היום, בשונה מהניוקי הקלאסי, אנחנו הולכים להכין בעזרת שק זילוף. מה שכן דומה למתכון הקודם, זה קיצור הדרך שאנחנו עושים עם בישול תפוחי האדמה במיקרוגל. את תפוחי האדמה מועכים במכשיר ייעודי לפירה תפוחי אדמה (ראו תמונה בהמשך) או בפומפייה דקה. 

ניוקי תרד ריקוטה ברוטב פלפלים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ניוקי תרד. קצת צבע בחיים לא מזיק לאף אחד | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 35 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
עלות: כ-58 שקלים

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה אדומים (קילו)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם תרד טרי, מורתח, מסונן וקצוץ
1/2 3 כוסות קמח
2 ביצים
כפית מלח

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
3-4 עגבניות, חתוכות לקוביות
3 שיני שום קצוצות
1/2 כפית סוכר
חופן בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל שחור
1/3 כוס מים

פרמזן להגשה

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה בכלי עמיד למיקרו ומבשלים אותם כ-17 דקות. במידה והם עדיין קשים מוסיפים עוד 2-3 דקות בישול. בזמן שתפוחי האדמה במיקרו מכינים את הרוטב.

2. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים אותם כ-5 דקות. מערבבים ומוסיפים את הסוכר, הבזיליקום, התבלינים והמים. מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה.

3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מחזיקים אותם על מגבת נקייה ומקלפים אותם בזהירות בעודם חמים. לא נותנים להם להתקרר ומיד מגררים אותם בפומפייה (או מעבירים אותם דרך המכשיר לפירה). מוסיפים את תרד, ריקוטה וביצה אחת ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה הנוספת ומערבבים שוב (עדיף לערבב את הביצים אחת אחת, ולא במכה). מוסיפים גם קמח (מתחילים עם 3 כוסות ואם צריך מוסיפים עוד), פרמזן ומלח. 

מדריך ניוקי 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
יש לכם כזה כלי? הרווחתם. אם לא, תשתשמו בפומפייה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

4. לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מידי, אם מרגיש שחסר לו מעט קמח אז מוסיפים כף אחת בכל פעם (אפשר להוסיף עד 4 כוסות קמח). 

5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן (אפשר גם לוותר על הצנתר אם אין לכם). לוחצים בכל פעם מעט תערובת אל סיר עם מים רותחים (מנתקים אותה מהשק בעזרת סכין חדה). מבשלים את הניוקי כ-2 דקות עד שהם צפים. אלו שצפים מוציאים למסננת בעזרת כף מחוררת. 

6. מעבירים את הניוקי לצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת. 

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> סמבוסק גבינות הכי טעים שיש
>> רוצים לאכול כמו פרס ולהגיע לגיל 90 מלאי עזוז? הנה מתכונים