ארוחה בשעה: פשטידת פטריות מהירה
מי לא אוהב פטריות? יש להן טעם מופלא של יער והן מתחברות כמעט עם כל דבר. את הפשטידה הזאת לוקח רק רבע שעה להכין. חברו אותה עם סלט, גבינות וכל מה שאתם אוהבים, ויש לכם ארוחה חלבית מושלמת
חברתי כרמית היקרה שתמיד מכינה לי מטעמים נפלאים, אוהבת פטריות מכל הסוגים. המתכון הזה הוא במיוחד בשבילה - הכנתי אותו בביתה עם הבזיליקום שקטפתי בגינה שלה, לא היתה לנו גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) לבנה אז הוספנו קוטג' ויצא נפלא, והקפצנו פטריות פורטובלו ופטריות שמפניון (אפשר להוסיף גם פטריות יער). את הפשטידה צירפנו לארוחה חלבית נהדרת מעשה ידיה.
אני מקדישה לה את המתכון הזה עם המון אהבה.


פשטידת פטריות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-45 ₪
המרכיבים:
3 בצלים קצוצים
חבילת פטריות שמפניון
חבילת פטריות פורטובלו
3 שיני שום קצוצות
חופן בזיליקום טרי קצוץ
250 גרם גבינת קוטג'
100 גרם פרמזן מגורר
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
1/2 חבילת בצק עלים (אפשר גם לוותר)
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן כ-3 דקות. מוסיפים את השום לדקה נוספת ומסירים מהאש.
2. מעבירים למסננת ונותנים לנוזלים לטפטף כמה דקות.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבזיליקום, הגבינות, הביצה והתבלינים.
4. מסדרים את הבצק בתבנית אפיה ויוצקים מעליו את המילוי.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"
>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות