בכל משפחה יש את הדוד הזה שגר רחוק, הדוד מאמריקה. אצלנו זה דוד אבנר, אח של אבא שלי, שגר כבר יותר מ-30 שנה בקנדה ובארה"ב לסירוגין. בכל ביקור של אבנר בארץ, עם הילדים או בלי, הוא מוצף במשפחתיות חונקת, וכמובן אוכל בלי הפסקה. כשאמא שלי הייתה בחיים הוא היה מחכה בקוצר רוח לארוחות אצלנו בבית, ובהן היה מחסל את כל מה שיש בצלחת, ואז מגדיל לעשות ואוסף את הפירורים עם האצבע.

בביקור האחרון שלו בארץ, לפני שאמא מיקי חלתה, היא הכינה לארוחת הערב עוגת שזיפים מופלאה ממתכון שקיבלה מנירה, חברה שלה, שגם אם תפעילו עליי לחץ לא אזכר מי היא. למעשה היא הכינה שתי עוגות: אחת לארוחת הערב והשנייה לאבנר, שייקח הביתה, לילדים ולקפה של הבוקר.

אבנר זרח משמחה. למחרת בצהריים קיבלנו טלפון מלא בצחוק מתגלגל. מסתבר שדוד אבנר כל כך נהנה מהעוגה, שבמהלך הלילה הוא יישר אותה שוב ושוב. בבוקר, כשראה שלא נשאר כלום, הוא היה בטוח שהבנים שלו חיסלו אותה, ואפילו לא השאירו לו פירור לקפה של הבוקר. עד כדי כך היא טובה.

מאז היום ההוא, בכל פעם שאני מכינה את עוגת השזיפים הזו אני לא יכולה שלא לצחוק ולדמיין את אבנר, זולל ואוסף את הפירורים עם האצבע, כדי לא לפספס כלום.

עוגת שזיפים, טעימא (צילום: מנחה נופה)
עוגת השזיפים. אל תתביישו לאסוף את הפירורים עם האצבע | צילום: מנחה נופה

עוגת שזיפים

המרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח תופח (או רגיל+שקית אבקת אפייה)
כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 כפות חלב
1 ביצה

להרכבה:
1/2 קילו שזיפים אדומים
2 כפות פובידל (ריבה) שזיפים
כף סוכר

כלים:
מיקסר עם וו לישה, מיקסר ידני או רק קערת ערבוב (אפשר ללוש עם הידיים)
תבנית אינגליש קייק
לקקן
קרש חיתוך
סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים את מרכיבי הבצק במיקסר ומפעילים על מהירות בינונית לכמה דקות, עד שמתקבל בצק פירורים. כדי שגושי החמאה לא יהיו גדולים, מפוררים בין הידיים את הבצק כך שייווצרו פירורים בינוניים.

3. פורסים את השזיפים לפרוסות.

4. מפזרים בתבנית אינגליש קייק 2/3 מהבצק, ומצמידים לתבנית בעדינות.

5. מורחים בעזרת לקקן את הריבה על הבצק.

6. מסדרים בעדינות את פרוסות השזיפים על הבצק, כך שיכסו את כולו. מפזרים כף סוכר, ומכסים בשארית פירורי הבצק.

7. מכניסים לתנור לכ-40 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף עם תפוחי אדמה קלאסי לאירוח
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק