מעולם לא סיפרתי כאן מה גרם לי להתחיל את הטור. אחרי שאמי נפטרה, המשפחה חשבה שיהיה ראוי ומתאים לערוך ספר בישול מכל המתכונים הנהדרים שלה. קופסת המתכונים רק חיכתה שמישהו יפתח אותה ויעשה שימוש במאות המרשמים הנהדרים, אבל אנחנו, איך לומר, התעצלנו. כמעט שנה לקח לי להבין שאם אני לא אעשה את זה בעצמי, זה כנראה לא יקרה. ועדיין, העצלות ניצחה. אבל אז הגיעה מריל סטריפ עם הסרט "ג'ולי וג'וליה". הסרט פתח לי את התיאבון, עורר בי רצון עז לבשל, גרם לי למחוא כפיים עם כל מנה והכי חשוב: הדליק בי את הרעיון לפתוח בלוג. בלוג אוכל שמבוסס כולו על המתכונים של אמא מיקי.

ראיתי את הסרט לא מעט פעמים, ובכל פעם, כשמנת הביף בורגיניון הייתה מוכנה, צהלתי ומלמלתי במבטא צרפתי קלוקל (שאמי תמיד ניסתה לשפר) "באף בור-גינ-יון". כמובן שאחרי שאחרי הבפעם הראשונה רצתי לקופסת המתכונים לחפש מתכון למנה הצרפתית המופלאה הזו. לצערי, דווקא הקלאסיקה הזו נעדרה מהכרטסת - אבל מתכון אחר לצלי עם פירות יבשים היה גם היה. מאז כבר הכנתי לא פעם ביף בורגיניון לפי מתכון של ג'וליה צ'יילד המקורית שמצאתי ברשת, אבל מדי חורף נעים לי לחזור דווקא למתכון של אמא שלי. בשבילי הוא תמיד יהיה הכי טוב שיש.

צלי בקר ביין ופירות יבשים (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
הצלי של אמא. במקום ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

צלי בקר עם פירות יבשים

המרכיבים:
קילו כתף בקר, חתוך לקוביות גסות
כף שמן קנולה
בקבוק יין אדום או רוזה
10 גרגירי פלפל אנגלי
6 עלי דפנה
כפית סוכר
קילו תפוחי אדמה קטנים
מלח גס
מעט פלפל גרוס
100 גרם שקדים חתוכים גס
חצי כוס צימוקים בהירים

למרינדה:
3 כפות חרדל
3 שיני שום כתוש
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים חרדל, שום ופפריקה ומורחים את חתיכות הבשר. נותנים להן לנוח כחצי שעה.

2. מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משנה את צבעו.

3. מוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה וסוכר.

4. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל גרוס.

5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.

6. מערבבים ומוסיפים שקדים וצימוקים. מבשלים עוד חצי שעה.

>> בפעם הקודמת הכנו לביבות תירס מקסימות
>> לקינוח, אתם מוזמנים לעוגת החתונה של בטי ודודו קפרא

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים