התחלתי לחשוב על לימודי קונדיטוריה. שנים שאני במטבח, אבל מרגישה שאפייה היא לא הצד החזק שלי. בתחילת הדרך, כשעוד עקבתי באדיקות אחרי מתכונים גם בבישול, תמיד חרדתי מאפייה. משהו במידות המדויקות והוראות ההכנה הבלתי מתפשרות גרם לי ללחץ שמא העוגה לא תתפח, או משהו במרכיבים לא יתפתח יפה. ואכן לא מעט ניסיונות הסתיימו במפח נפח, בעוגה מכוערת או בבצק שמרים שנשאר רטוב ובלתי אכיל. המשפחה שלי כבר התרגלה לאזהרות שהגיעו לפני שהגשתי עוגות: "העוגה יצאה מכוערת", "אני לא יודעת אם הצליח לי" ועוד.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

פאי שקדים (צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב)
פאי שקדים של אמא מיקי. תוצאה של מתכון מדויק לשם שינוי | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

 

בזמן האחרון אני משחקת עם בצקים, אופה חלות ולחם ומתנסה, אבל תחושת ביטחון עוד אין לי. אני נזכרת איך אמא שלי הייתה מודדת בדייקנות את מרכיבי הבצק והעוגה, משתמשת בכפות מדידה, כוסות ואפילו משקל. היא הייתה מפעילה טיימר כדי לבדוק את העוגה כמה דקות לפני הזמן ובדייקנות השמורה לה, מקפידה על הוראות ההכנה כך שאין סיכוי שמשהו יתפקשש.

לצערי, את הנטייה להקפדה ודיוק (אני אוהבת לאלתר) היא לא השאירה לי, אבל את החיבה למטבח ואת העקשנות קיבלתי ממנה יפה מאוד. פאי השקדים הזה הוא תוצאה של מתכון מדויק לשם שינוי, הקפדה פנאטית על ההוראות והתחלה של אמונה בעצמי שאולי יום אחד, אוכל להיות אופה רצינית.

פאי שקדים של אמא מיקי

המרכיבים:
לקלתית:
כוס קמח רגיל
שליש כוס סוכר
כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה
ביצה
כף מים

למלית:
75 גרם חמאה
כוס סוכר
3 כפות דבש
2 כפות שמנת מתוקה
170 גרם שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקלתית: מערבלים במיקסר את מרכיבי הבצק כמה דקות, עד שהוא מתגבש לכדי בצק רך יחסית. מעצבים לכדור, משטחים אותו מעט ושמים בניילון נצמד בקירור לכחצי שעה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות

3. מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים על משטח מקומח לצורת עיגול ומניחים בתבנית פאי משומנת (גודל 26). מכניסים לתנור לאפייה של עשר דקות.

4. במקביל מכינים את המלית: ממיסים קלות את החמאה בסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים דבש ושמנת, ומערבבים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שמתקבל מרקם אחיד.

5. מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים. מערבבים בעדינות עד שמתקבלת עיסה כבדה וסמיכה.

6. מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות.

7. שמוציאים את תבנית הפאי בזהירות מהתנור, ויוצקים על הבצק את תערובת השקדים מהסיר. משטחים בעדינות בעזרת מרית ונזהרים שהתערובת לא תגיע לקצה הקלתית, אחרת היא תגלוש.

8. מחזירים לתנור לאפיה של כ-20 דקות, או עד שרואים שהתערובת מתמצקת (לא לגמרי, כשהיא מתקררת היא מתמצקת לחלוטין) ופני הפאי מזהיבים.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו גלידה ביתית משזיפים ואפרסקים
>> כל המתכונים לראש השנה
>> הורידו את האפליקציה של אוכל טוב