מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: מרק שעועית מהיר

המרק הזה, שדורש חמש דקות היערכות ועוד 45 דקות של בישול, הוא אחד המפתיעים והמוצלחים ביותר של אמא שלי

רוני מנדלמן
mako
פורסם:
הקישור הועתק

לפני שנה, כשהחלטתי לצאת בפרויקט שיקדש את זכרה של אמי ואת המתכונים שלה, פניתי לקומץ החברות הכי טובות שלה וביקשתי שישלחו כמה מילים על הזיכרון שלהם מאמי, בצירוף מתכון נבחר שקיבלו ממנה.

ההיענות הייתה גדולה. בתוך כמה שבועות הצטברו אצלי מיילים מלאי זיכרונות, מרגשים, משמחים ומעוררי געגועים. ליותר ממחציתם צורף מתכון זהה: מרקשעועיתמהיר הכנה, המרק האהוב על מתן ועל אבא שלי, שתמיד גרר התבדחויות בלתי נמנעות על גזים.

גזים או לא, המרק הזה, שדורש חמש דקות היערכות ו45- דקות של בישול, הוא אחד המפתיעים והמוצלחים ביותר של אמא שלי, והיא קיבלה אותו, על פי הכרטיסייה, מרותי שוהם. תהרגו אותי אם אני יודעת במי מדובר, מה שבטוח – האישה ידעה להכין מרק שעועית.

מרק שעועית טעימא
מרק השעועית של אמא. המתכון המבוקש ביותר|צילום: תומר פרת

מרק שעועית מהיר

מרכיבים:
2 כפות שמן
3 כפות גריסי פנינה
2 קופסאות שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות (רצוי היינץ)
שן שום כתושה
קופסת פטריות שמפיניון קצוצות
כף דבש
3 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל גרוס
כפיתקאריטחון

כלים:
סיר בינוני
כף עץ לערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני שופכים שתי כוסות מים ומוספים את הגריסים. מבשלים על אש גבוהה עד שהמים רותחים והגריסים מתרככים קלות.

2. מוסיפים את הפטריות והשעועית עם הרוטב, מערבבים ומרתיחים.

3. מוסיפים את התבלינים, השמן, הדבש והסויה ומערבבים.

4. מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

5. מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.

* הערה: מי שאינו חובב של טעם מתקתק יכול להוסיף מעט שבבי צ'ילי חריף.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:מרק שעועית מהיר
מצאתם טעות לשון?