אני לא יודעת כמה שנים לא שתיתי שוקו אמיתי – עם חלב שמן, שוקולד נוזלי, כמה חתיכות מרשמלו צפות, בכוס עמוקה ורחבה, כזו שעוטפים בשתי ידיים ומתחממים, מבחוץ ומבפנים.

כשהייתי נערה אחד ממקומות הבילוי האהובים עלינו היה "קפה תענוג" באבן גבירול, איפה שהיום שוכנת לבטח נונה. תענוג היה קפה של פעם, עם טוסט גבינה צהובה, סלט טונה, תה בכוסות דקות, צלוחיות זיתים והמון לקוחות קבועים. מנת הדגל של המקום, זו שבגללה הגיעו לשם התל אביביים ולא רק הם - הייתה השוקו, "צוללת" קראו לו, ששמעו יצא למרחקים: ספל דמוי קערה עם ידית, בצבע ורוד או לבן, ובתוכו חלב רותח שבו שוחות קוביות שוקולד מריר ומרשמלו. את כל זה עיטרה אבקת קינמון, שנזרתה ביד רחבה. היינו יושבים עם הכוסות בידיים, דולים מרשמלו אחר מרשמלו, מועכים את השוקולד, מערבבים עד שהרעש היה צורם באוזן ושותים בלגימות קולניות, עד שרק שבבי שוקולד נוזלי היו נשארים בתחתית. אותם היינו מחלצים, כמובן, בכפית.

אחרי כמה פעמים כאלה אמא שלי לא עמדה עוד בסיפורים, ובאה איתנו למקום. היא הזמינה לה שוקו חם, ואחרי שלגמה עד הסוף הבטיחה: "תקבלו כזה גם בבית". וכך היה. בערבי חורף קרים, מול לוח השש-בש או "מישהו מטפל בך", מכוסים בשמיכה משובצת, היינו לוגמים בקולות רמים שוקו תוצרת בית.

המון שנים לא שתיתי שוקו; בגלל שאני לא שותה חלב, בגלל שהיום כבר לא עושים שוקו אמיתי, בגלל שקפה זה הרעל שלי. החורף הזה הוא הזדמנות נהדרת לחזור לטעם של פעם, לזיכרונות הנעורים, למשקה שאמא שלי הכינה כדי שנרגיש את תל אביב גם בבית.

שוקו של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
שוקו אמיתי. תענוג | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שוקו חם אמיתי

המרכיבים:
250 מ"ל חלב
40 גרם שוקולד מריר, 40% מוצקי קקאו לפחות
כפית נס קפה משובח
קורט קינמון
6 חתיכות מרשמלו (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב עד גבול הרתיחה, מוסיפים נס קפה ומערבבים.

2. שוברים את השוקולד לחתיכות ומכניסים לחלב. מערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס (עדיין יישארו שבבים שיצופו בחלב), מסירים את הקרום של החלב ומערבבים.

3. מעבירים במסננת דקה ושופכים לספל גדול.

4. מפזרים מעט קינמון ועם ההגשה מוסיפים את המרשמלו. לחובבי המתוק, אפשר להגיש עם עוד קוביית שוקולד, שתימס תוך דקה.

>> בשבוע שעבר הכנו מרק עגבניות מעולה
>> והנה חמשת ספרי הבישול שיעשו לכם את החורף

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים