מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: עוגת שוקולד ובישקוטים קרה

עוגה מפתיעה, עם קרום שוקולד כמו של בראוניז וציפוי רך וענוג, שעושה פלאים לנשמה. וזה אפילו לא מסובך להכנה

רוני מנדלמן
mako
פורסם:
הקישור הועתק

יש אנשים שנדמה לך שהיו שם כל החיים. אחת מהן היא שרה, קליינטית של אבא שלי. נדמה שהיא ברקע המון שנים, ומרוב שהיא שם, כמו קרובת משפחה שאיש אינו יודע למי היא קשורה, לעתים אני שוכחת מי היא. בשיטוטיי בקופסת המתכונים של אמא מצאתי כמה כרטיסיות ששמה כתוב עליהן, ובכל פעם תהיתי, מי זו שרה? "את לא זוכרת שאכלנו את המנה הזו אצל שרה בבית?", אבא היה מנסה להזכיר. ברור שלא זכרתי.

גם את המתכון לעוגת השוקולדהזו מצאתי בכרטסת, תחת שמה של שרה. העוגה נראתה לי מורכבת ומטריחה, אבל בגלל שלא זכרתי מה טעמה, הייתי חייבת לנסות אותה. אחרי ההתקנה, שהתגלתה דווקא כפשוטה (לשם שינוי אמי טרחה לרשום את הוראות ההכנה המדויקות), הכנסתי את העוגה למקרר וחיכיתי שתהיה מוכנה. בינתיים ניסיתי להיזכר אם בכל זאת טעמתי אותה. רק אחרי הביס נזכרתי: כשאמא הייתה בהוספיס שרה הופיעה, כולה מנחמת, עם תבנית קרירה של עוגת שוקולד. היא רצתה מאוד שאמי תטעם מהעוגה ותשמח קצת, אבל אמא ויתרה. אנחנו לעומתה אכלנו ממנה, והיה לנו כל כך טעים.

עוגת שוקולד ובישקוטים, טעימא
עוגת שוקולד ובישקוטים. מלאה בנחמה|צילום: עודד קרני, mako

עוגת שוקולד קרה

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 חמאה
5 חלבונים
5 חלמונים
כוס סוכר
200 גרםבישקוטים
חצי כוס קוניאק אוסאקה

כלים:
מיקסר עם וו הקצפה
קערת מתכת להמסה של השוקולד
סיר בינוני להמסה של השוקולד
תבנית מלבנית או מרובעת בגודל בינוני
לקקן

אופן ההכנה:

לעוגה הזו יש מספר שלבים, ואם עוקבים אחריהם מדובר בהתקנה פשוטה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים חמאה ושוקולד מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), עד שהם הופכים לתערובת חלקה ואחידה.

3.מקציפים את החלבוניםעם הסוכר מספר דקות במהירות בינונית, עד שהקצף הופך יציב (מבחן הקצף: לוקחים מעט קצף במרית ומטים את המרית כך שהקצף יזלוג למטה. אם הוא זולג לאט לאט ובזרזיף דק, הקצף מוכן).

פרסומת

4.מקפליםלאט ובזהירות את השוקולד המומס לתוך הקצף. זה לוקח כמה דקות של קיפול עדין, עד שהכל נבלע והקצף מקבל צבע שוקולדי אחיד. מוסיפים את החלמונים בתנועות קיפול ושוב, מקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. מפרישים רבע מהתערובת הצידה לציפוי.

6. טובלים את הבישקוטי בעדינות בקוניאק או בסאקה.

7. מחליקים את הבישקוטים הספוגים קלות בהדרגה לתוך הקצף השוקולדי, ומקפלים בעדינות כך שלא יישברו אך ייבלעו לחלוטין בתערובת.

8. שופכים בעדינות לתבנית משומנת בחמאה ומפזרים בצורה אחידה.

9. מכניסים לתנור ל-15 דקות בלבד, עד שהשכבה העליונה מתקשה והופכת לקרום כמו של בראוניז. מוציאים ומצננים.

10. מורחים מעל את שארית הקרם שהפרשנו קודם ומפזרם לפי הטעם שוקולד לבן מגורר, שוקולד צ'יפס או סוכריות עוגה. מכניסים למקפיא לשעה או למקרר לשעתיים.