אין תמונה
גלידה. חלק בלתי נפרד מהילדות

בילדותי, עוד לפני שפיתחתי רגישות לחלב ומוצריו, מאוד אהבתי גבינות וגלידה. בכל ארוחת ערב השולחן היה מתכסה בגבינות, לבנות וצהובות, גביעי יוגורט וכוסות חלב. לקינוח היו מוגשים תותים בשמנת, עוגת גבינה או גלידה. את הביקורים הקבועים שלנו בחוף השרון בהרצליה, שם היינו בונות ארמונות בחול, נכנסות עם אבא או אמא למים ואוכלות אבטיח מקופסת פלסטיק, היינו מסיימים בגלידה אריה – הגלידה המשובחת באזור בשנות השמונים.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

במהלך השנים אכלתי גלידות ברחבי הארץ והעולם, גיבשתי חך ולמדתי אילו טעמים אני אוהבת יותר ואילו פחות, אבל את הגלידה שאמא מיקי הייתה מכינה פעם בקיץ אהבתי יותר מהכל: גלידת שזיפים ואפרסקים, מתוקה במידה, מלאה בחתיכות פרי, כזו שגורפים עם כפית קטנה והיא מצננת את הגוף, ובמקביל מחממת את הלב.

בעשור האחרון הרגישות שלי ללקטוז לא מאפשרת לי לאכול גלידות, ולרוב אני מסתפקת בסורבה, אבל השנה החלטתי שממש כמו אמא שלי, אכין פעם בקיץ גלידה ביתית, שתשמח את האיש שלי ואת האורחים, ואני אסתכל עליהם זוללים בהנאה ואתמלא בגאווה כמו אמא מיקי. וכך בדיוק קורה.

גלידת שזיפים ואפרסקים של טעימא
גלידת אפרסקים ושזיפים מיובשים. פעם אחת בקיץ, כמו אמא | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

גלידת שזיפים ואפרסקים ביתית

המרכיבים:
500 גרם שזיפים מיובשים
2 אפרסקים גדולים
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1. קוצצים את השזיפים המיובשים ואת האפרסקים ומבשלים בסיר קטן על אש בינונית כחמש דקות, עד שהם מגירים נוזלים. מסננים ומצננים.

2. במקביל, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

3. מכניסים את הפירות המבושלים למעבד מזון או לבלנדר, וטוחנים היטב.

4. מערבבים את הפירות לתוך הקצפת בתנועות קיפול, עד שהם נבלעים ונוצר מרקם אחיד יחסית.

5. מעבירים לקופסה, סוגרים ומקפיאים לפחות ארבע שעות.

>> בשבוע שעבר הכנו אספרגוס בחמאת לימון
>> עשרות מתכונים לראש השנה מחכים לכם כאן

>> כל המתכונים לראש השנה