מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעימא: קדירת עוף ביין לבן ותמרים

לכבוד תום שעשה כבוד לעוף במאסטר שף, רוני מנדלמן מכינה קדירת עוף על הכיריים, עם ירקות, יין לבן ותמרים. ארוחת שבת נהדרת עם ארומה חגיגית

רוני מנדלמן
mako אוכל
פורסם:
קדירת עוף ביין לבן ותמרים
קדירת עוף ביין לבן ותמרים|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
הקישור הועתק

מאז שעברנו לגור בצפון, אני מבשלת המון. לא שלפני כן לא בישלתי אבל עכשיו, כשיש פחות אופציות קולינריות קרובות לבית וכמות ספרי הבישול שלי ממשיכה לגדול, אני מסתערת על המטבח לעתים קרובות במיוחד. בחודשיים האחרונים אני צופה במאסטר שף, שומעת את כל הסיפורים של המתמודדים, מזילה דמעה ורק מחכה לראות מה יצא תחת ידם המיוסרת. מה שמעניין לראות זה את המקורות של המתכונים: כל כך הרבה מתכונים מגיעים מהבית, מאמא, מארץ המוצא והזיכרונות - ממש כמו שאני מבשלת, מהזיכרון, מהגעגועים ומקופסת המתכונים.

קדירת עוף ביין לבן ותמרים
קדירת עוף ביין לבן ותמרים. כבוד לעוף|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

בכל משימה אני מיד חושבת מה אני הייתי מתקינה מהמרכיבים, מתפעלת מהיצירתיות והמקצוענות ומחכה בקוצר רוח לתוצאות. לפעמים אני חושבת איך אמא שלי בטח הייתה מתמכרת לתוכנית ורצה למטבח לבשל מתכונים שמצאו חן בעיניה. היא הייתה כותבת בכתיבה תמה את המתכון על כרטיסייה עם שורות, ומכניסה לקטגוריה הנכונה בקופסה עם הקרדיט למשתתף שהכין את המנה.

לא מזמן, תום הכין בתוכנית חזה עוף מפתה, שלמרות פשטותו הצליח לכבוש את חיך ולב השופטים. חשבתי כמה עוף לא מקבל את הכבוד הראוי לא במטבחי השפים וכמה אני אוהבת עוף. מיד פלשתי לקופסת המתכונים ושלפתי מתכון קדירת עוף ביין לבן ותמרים, כזה שישמח כל חובב אוכל ואפילו את שופטימאסטר שףהקשוחים.

המרכיבים:
למרינדה:
2 כוסות יין לבן
2 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל שחור
גבעול תימין
כף ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורר
קורט קינמון

לבישול:
ארבעכרעייםנקיות ומפורקות
בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לשמונה
פלפל אדום חריף, נטול גרעינים וקצוץ
10 שיני שום קלופות, מעוכות
4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
8תמרים(עדיף מג'הול) שלמים

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה עמוקה את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף לשעתיים לפחות (עדיף לילה שלם).

2. מנגבים את העוף. מחממים מחבת גדולה ועמוקה יחסית ומשחימים את העוף.

3. מסננים את המרינדה שנשארה בקערת ההשרייה ומרתיחים אותה בסיר קטן.

4. מוסיפים לעוף שבמחבת את הבצל, הפלפל החריף, שיני השום והגזר ומטגנים עד שכל הירקות מתרככים קלות. מוסיפים את המרינדה למחבת ומבשלים כ-45 דקות עם מכסה. מוסיפים את התמרים ומבשלים עוד כרבע שעה (גם עם מכסה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?