כשהיינו קטנות, ומתן רק נולד, גרנו בדירה שכורה וענקית בהרצליה. אהובה גרה בקומה הראשונה, ואנחנו בדיוק מעליה. ההורים עוד היו זוג צעיר יחסית, אבא פתח את המשרד, אמא עבדה בתחום האופנה, ואהובה, שהיתה סבתא שהנכדים והילדים שלה גרו בחוץ לארץ, מצאה את הזמן לשמור עלינו מדי פעם אחר הצהריים.

אהובה הייתה שכנה אמיתית: תמיד היו לה כוס סוכר או ביצים, עצה טובה וסבלנות למכביר. אמא, שאיבדה את אמה כמה שנים קודם לכן, אהבה אותה ונהגה לבקרה לעתים תכופות. גם אנחנו, שהיינו באותו זמן בבית הספר היסודי, ומתן, שהיה אז פעוט משגע, אהבנו לבוא לאהובה – בעיקר בגלל העוגיות. נכון שתמיד היו לה חוברות צביעה והמון סיפורים, נכון שהיא נתנה לנו לרוץ ולהשתולל בדירה הקטנה שלה, וחייכה בכל פעם שאמרנו שטות גמורה, אבל גולת הכותרת תמיד הייתה העוגיות. עוגיות רכות ונימוחות, מלאות ריבה מתוקה, שעושות פירורים בכל הבית.

יחסי השכנות הנהדרים נמשכו שנים, וגם אחרי שעזבנו את הבניין שמרו אמא ואהובה, שבינתיים איבדה את ביתה והחלה להיחלש בעצמה, על קשר חם. כשהודיעו לנו שהיא נפטרה היינו מאוד עצובים. אמא הלכה למטבח, הכינה הרים של עוגיות מתוקות והגישה לנו בחיוך עצוב. לפעמים עדיף שכן קרוב מבן משפחה רחוק.

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה
מלאות בריבה מתוקה. כמו העוגיות של אהובה | צילום: רוני מנדלמן

עוגיות סנדוויץ' של אהובה

המרכיבים:
500 גרם קמח תופח (או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס מים

למילוי:
חצי צנצנת ריבה, לפי הטעם (אני תמיד מעדיפה תות או דובדבן)
50 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק (אופציה, מי שאלרגי לבוטנים או רוצה לתת לתינוק לטעום, שיוותר)
אבקת סוכר

הכלים:
מערוך
מיקסר עם וו לישה
מגש אפייה גדול ושטוח
רינג (טבעת לחיתוך בצק)
סכין מריחה
נייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מכניסים את מרכיבי הבצק למיקסר ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעתיים-שלוש.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים. מניחים את העיגולים על תבנית מצופה נייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות. בודקים אם הבצק התקשה, ואם לא משאירים בתנור עוד חמש דקות. מניחים להצטנן.

4. מורחים על חצי מהעיגולים ריבה וסוגרים עם עיגול נקי. מפזרים מעט בוטנים קצוצים, ולפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות גבינה משגעות
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק