מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הדור החדש של הוולדורף: סלט סלרי ותפוחים

הנוסטלגיה החזירה לחיי את הוולדורף, שהזכיר לי את האח הבוגר והרציני יותר שאמא נהגה להכין: קבלו מנה חמה לכל דבר, שרק במקרה קוראים לה "סלט"

רוני מנדלמן
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

בכל פעם שאני מדפדפת בקופסת המתכונים של אמא שלי אני חווה טיול רגשי לשנות ה-80 וה-90, אבל כנראה שזו לא רק אני - גם במסעדות אני רואה בשנים האחרונות מנות זכורות לטוב כמו סברינה אישית,מרק בצלמוקרם ופסטהבשמנת ופטריות.

ובאותה רוח, לפני מספר חודשים הגישה חמותי לעתיד לשולחן הארוחה קערה שלסלט וולדורף. מיד הרגשתי גל געגועים לאמא, לקחתי מנה יפה וחיסלתי אותה. קצת אחרי זה, כשהכנתי מרק עוף וזרקתי פנימה סלרי אמריקאי, נזכרתי בסלט הסלרי ותפוחים של אמא שלי. לאלו מכם שיקפצו ויגידו "אה, היא מדברת על וולדורף" – שימו לב שמדובר בגרסה מתוחכמת, טעימה יותר ונטולת מיונז.

סלט סלרי ותפוחים
סלט סלרי ותפוחים. רק אל תקראו לו וולדורף|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט סלרי ותפוחים

המרכיבים:
8 גבעולי סלרי אמריקאי נקיים וחתוכים באלכסון לרצועות של כ-5 ס"מ
50 גרם אגוזי מלך
כף שמן אגוזים
2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות
25 גרם חמאה
מלח ופלפל גרוס

כלים:
מחבת
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סיר קטן ומים רותחים
קערה

אופן ההכנה:

1.חולטיםאת הסלרי במים רותחים מומלחים 2-3 דקות.

2. חולטים גם את אגוזי המלך, ומקלפים.

3. מחממים את שמן האגוזים במחבת ומטגנים את התפוחים כמה דקות, עד שהם מתרככים קלות.

4. מוסיפים למחבת את החמאה והסלרי ומערבבים עד שהחמאה נמסה והכל טיפה מתרכך.

5. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים את האגוזים ומעבירים לקערה.

מצאתם טעות לשון?