בשבוע שעבר, אבא אפרים הגיע עם זוגתו המקסימה לביקור ראשון בביתנו הקט בנוף כנרת. ההתרגשות הייתה גדולה. עבר חודש וחצי מאז שעזבנו את תל אביב ואת הארוחות המשפחתיות, ופתחנו במסורת אירוח משלנו. מדי שישי אני אופה חלות לפי מתכון של אמא מיקי, מבשלת ארוחת ערב, או מכינה מנה שאקח איתי למשפחה המארחת. אחרי הארוחה, אבא או מישהו מהמשפחה מתקשר לשאול מה שלומינו, איפה אכלנו ומה.

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

אספרגוס בחמאת לימון (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אספרגוס בחמאת לימון. מנה מפונפנת בקלי קלות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

התכוננו לביקור כמו מבצע צבאי, כולל ניקוי יסודי של הבית וסידור פריטים שטרם נמצא להם מקום. הכנתי תפריט ורשימת קניות מסודרת כמו שאמא מיקי הייתה עושה והתקנתי ארוחה לתפארת.

ברבע לשמונה, כשאבא וזוגתו נכנסו הביתה והתפעלו מהריחות שעלו במטבח, מהעיצוב והאווירה של הבית וכמובן - מהנוף, ההתרגשות קצת נרגעה. הארוחה הייתה מושלמת, החברה מופלאה, הבדיחות והסיפורים נבעו בשפע וכולם הלכו לישון שבעים ומרוצים.

יומיים אחר כך כשנפגשנו לארוחת ערב במסעדה בראש פינה, אבא בחר מנה של אספרגוס מהתפריט. "אבל העונה בדיוק נגמרת, האספרגוס יהיה קצת עצוב", אמרתי לו, והוא, כיאה לאבא, הקשיב וויתר על ההזמנה. למחרת, ראיתי צרור יפה של אספרגוס שוכב לו במקרר בסופר.

רצתי הביתה, חלטתי, הוספתי חמאה, מרווה ומיץ לימון. קישטתי בפרמזן וחשבתי שאולי הייתי צריכה לתת לאבא להזמין את המנה וליהנות ממנה, אחרי הכל, הוא האורח.

אספרגוס בחמאת לימון

המרכיבים:
צרור נאה של אספרגוס (בדרך כלל בין 10 ל-14 יחידות)
80 גרם חמאה
שלושה עלי מרווה, נקיים ויבשים
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף פרמזן
מעט מלח גס
מעט פלפל גרוס
סיר רחב עם מים רותחים (כך שיכסו את הצרור המפוזר)
קערה רחבה עם מים קרים ומעט קרח (להכין כשהאספרגוס מתבשל)

אופן ההכנה:

1. מנקים בעדינות את האספרגוס ונזהרים לא לפגוע בפרח.

2. מכניסים לסיר עם מים רותחים לשתיים שלוש דקות לחליטה.  כשהצבע משתנה מעבירים מיד ובעדינות לקערה עם מים קרים (כך תהליך הבישול נפסק והצבע הירוק החזק נשמר).

3. מחממים במחבת חמאה, מוסיפים את עלי המרווה. כשהחמאה נמסה וחמה (להיזהר לא לשרוף), מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים יחד כדקה.

4. מוציאים את האספרגוס מהמים הקרים ומסננים.

5. אופן ההגשה: מניחים בצורה יפה את האספרגוס על צלחת, יוצקים את החמאה מהמחבת, מפזרים מעט פלפל, מלח ופרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות חמאת בוטנים
>> 10 דברים לעשות עם ביצים קשות