מתחילת החורף נכנס בי טירוף המרקים. ניסיתי את כל המרקים בקופסת המתכונים, אלתרתי מתכונים משלי, קיבלתי מתכונים מחברות הנסתי בכאלה מהספרים ובסוף, אני תמיד חוזרת לאותם מרקים אהובים: מינסטרונה עשיר, מרק בצל צרפתי ומרק כתום נדוש אבל טעים להפליא.
מרקים טחונים תמיד היו להיט במשפחה שלי, אמא שלי כידוע הצטיינה בתחום המרקים ומגוון הטחונים היה גדל משנה לשנה. אבא שלי, אלוף מרקים בני עצמו, אוהב להכין סיר ע-צ-ו-ם של מרק ("אני לא יודע להכין מעט מרק"), ומדי יום לחמם כמות יפה בספל גדול, ולשתות לאיטו מול הטלוויזיה, עטוף נעלי בית מחממות ולבוש מיזע אדום משמח.

מרק גזר (צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב)
מרק גזר מושלם של אמא מיקי | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

מרק טחון, כשהוא עשוי כראוי, מצליח לשמר את תמצית הטעם הטוב של הירק, למלא את הבטן ולחמם כל איבר בגוף. אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוכלים מרק, וגם כאלה שלא אוהבים ירקות חיים לא יסרבו למרק קטיפתי (אצלנו לא היו בעיות של חוסר חיבה לאוכל, אמא שלי הצליחה להכניס כמעט כל מרכיב אפשרי לפה שלנו, ושמדובר בירקות, בכלל, טרפנו בחדווה רבה). אפילו בסדנאות הבישול לילדים שאני מעבירה,כשאני נתקלת בילד שלא אוהב מרכיב מסוים במנה שאנחנו מכינים, אני מבטיחה לו שאחרי שיטעם את התבשיל, הוא ישכח כל מה שהוא ידע על אותו ירק. הילדים לא מאמינים, האמהות סקפטיות ואחר כך, כשהילדים זוללים בכל פה, הם מגלים שהם אוהבים כרובית, ברוקולי ואפילו בצל. מתברר שכל מה שצריך כדי לגרום לילד לחבב מרכיב מסוים, הוא לשנות את מצב הצבירה המוכר שלו. כשחושבים על זה איך אפשר למשל, לא לאהוב גזר, כשהוא מגיע במרקם קטיפתי וסמיך, בטעם מתקתק אבל עם עוקץ, וכזה שמחמם וממלא תוך דקות ספורות?

הנה מתכון פשוט של אמא מיקי למרק גזר שאפילו תינוקות ישמחו לאכול (אם תקמצו בכמות הפלפל השחור) ומבוגרים יטרפו בלי לחכות דקה.

המרכיבים:
חבילת (שקית) גזר קלוף וחתוך גס
3 כפות אורז
בצל מקולף וחתוך גס
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול שמים את מרכיבי המרק, ממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 כוסות, ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהכל מתרכך. מניחים לתערובת להתקרר.

2. מעבירים בבלנדר או מעבד מזון את הירקות עם מעט מהמים לפי מידת הסמיכות הרצויה, ומעבדים עד שמתקבל נוזל אחיד. מעבירים במסננת בעזרת כף עץ.

הצעת הגשה: מגישים לצד שמנת חמוצה ועלי בזיליקום טריים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> באנו להרשים: המתוקים של אידלסון 10
>> החורף חזר: 5 מתכונים לחמין