
ג'בטהמתכון ללחם האיטלקי המפורסם עם קרסט מתפצפץ ופנים חמים ורך![]() צילום: MAGIG, Pastaghetti |
המצרכים (10 מנות):לביגה (בצק מקדים)
לג'בטה
אופן ההכנה:1הכנת הביגה (הבצק המקדים): מערבבים בקערה גדולה את המים והשמרים. מניחים בצד ל-10 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שכל הקמח יהיה לח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לפחות ל-12 שעות. 2בקערת המיקסר שמים קמח, מערבבים לתוכו את המלח ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את הביגה והמים ולשים במשך 5 דקות. הבצק צריך להיות רטוב ודביק. 3מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים מעט קמח מעל הבצק ולשים ידנית כ-5 דקות או עד שהבצק חלק, נעים ולא דביק (מוסיפים מעט קמח במידת הצורך). 4מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעתיים או עד שהבצק יכפיל את נפחו. מוציאים אויר מהבצק, מכסים שוב ומתפיחים כחצי שעה. 5מחלקים את הבצק לשני חלקים ועל משטח מקומח פותחים בידיים מקומחות כל חלק של הבצק לאליפסה. מגלגלים כל אליפסה כזו (מהחלק הצר שלה) לגלילה, "התפר" אמור להיות מתחת לכיכר. בידיים מקומחות מחליקים את פני הכיכר, עד שלא יהיו עליה קפלים, במיוחד בקצוותיה. 6מרפדים תבנית בנייר אפייה. 7בעזרת מרית גדולה ומקומחת מעבירים את הככרות לתבנית ומשאירים רווח גדול ביניהם. מומלץ למשוך באמצע מעט את נייר האפיה כדי ליצור חייץ בין שתי הככרות. מכסים בעדינות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 8מחממים תנור ל-230 מעלות ושמים בתחתית התנור קערה ובה מים חמים. 9מסירים את המגבת ואופים את הככרות במשך כ-30 דקות. במידת הצורך מסובבים את התבנית בתנור להשגת אפיה אחידה של הככרות. צבע הככרות צריך להיות זהוב עמוק. 10מוציאים לצינון על רשת. * המתכון באדיבות הבלוג pastaghetti בתפוז ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |