אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

עוגת עוגיות לוטוס

אם אתם לא מחסידי עוגיות הלוטוס - אתם מוזמנים לדפדף הלאה. אבל אם אתם מהמכורים (ידענו!) - היכונו לאושר גדול. כמו עוגת ביסקוויטים, רק בלוטוס

|mako אוכל| פורסם06:20
עוגת עוגיות לוטוס של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.6385reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

העוגה הזו דומה במהותה לכל עוגת ביסקוויטים, רק שכאן החלפנו את הביסקוויטים בעוגיות לוטוס, שטעמן מובחן הרבה יותר, ופינקנו את הקרם בכמות יפה ממרח לוטוס. אז מבחינת קלות ההכנה אין כאן יותר השקעה מבכל עוגת ביסקוויטים - אבל הטעם שונה לחלוטין. אם אתם לא מאלה שאוהבים עוגיות לוטוס - פשוט דפדפו הלאה.

המצרכים :

לתבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ:

  • 625 גרם עוגיות לוטוס (2.5 חבילות)

  • 650 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם. ניתן לרכוש בכל סופר גדול)
  • 500 גרם גבינה לבנה, 5% או 9%
  • 500 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

1מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצף יציב.

2מוסיפים חצי מצנצנת ממרח הלוטוס (200 גרם) ואת הגבינה הלבנה, ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

3טובלים את עוגיות הלוטוס בחלב (חשוב לעבוד מהר, אחרת העוגיות מתפוררות) ומסדרים שכבת עוגיות בתבנית. מורחים רבע מכמות הקצפת-גבינה בצורה אחידה. מוסיפים שכבה של עוגיות טבולות, ועליה שוב קרם – 4 שכבות בסך הכל. מסיימים בשכבת קרם.

4מערבבים את יתרת ממרח הלוטוס עם יתרת השמנת המתוקה (150 מ"ל), ומורחים בצורה אחידה מעל העוגה.

5מקררים לפחות 24 שעות לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>>בשבוע העבר הכנו טוגני תפוח אדמה מהממים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il