אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

מאפינס היער השחור

גדול עליכם להכין בלאק פורסט? יש לנו פתרון בשבילכם: מאפינס קלים וטעימים שיש בהם את כל המרכיבים הנכונים - שוקולד, דובדבנים וקצפת. גם יותר פשוט, גם יותר כיף בהגשה

|mako אוכל| פורסם06:01
מאפינס שוקולד ודובדבנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.983reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 130 גרם סוכר דמררה (שני שליש כוס)
  • 2 ביצים
  • 180 גרם קמח (כוס ורבע)
  • כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • קורט מלח
  • 100 מ"ל חלב

למילוי:

  • צנצנת דובדבנים משומרים

לציפוי:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 12 דובדבנים, לקישוט
  • שבבי שוקולד, לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2ממיסים בסיר בן מארי את השוקולד עם החמאה. מצננים כמה דקות במקרר.

3מקציפים את תערובת החמאה והשוקולד עם הסוכר כ-5 דקות.

4מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.

5מוסיפים את שאר המצרכים (קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח וחלב) וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.

6מעבירים לתבניות מאפינס אישיות ואופים 20 דקות. מניחים להצטנן מעט.

7מסננים היטב את הדובדבנים מהשימורים.

8בעזרת כף פריזיאן (כפית בצורת חצי עיגול) או כפית רגילה יוצרים גומה בחלק העליון של כל עוגה. מכניסים לכל שקע 3 או 4 דובדבנים, וסוגרים חזרה עם החלק שהוצאנו.

9מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים ערימה נאה על כל עוגה.

10מקשטים בשבבי שוקולד ובדובדבן, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות גבינה לבנה עם ריבת משמש

>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il