מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

בובות לחם של חג המולד

חלה שוויצרית חמאתית ונפלאה יכולה להפוך למשחק כיפי עם הילדים, שגם אם בחיים לא שמעו על סנטה או על כריסטמס - ישמחו מאוד לאפות ממנה כל צורה שירצו

|mako אוכל| פורסם11:59
בובות לחם של חג המולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

נכון, רובנו לא חוגגים את החג הזה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין מתכון נחמד שמאוד אופייני לתקופה של חג המולד הנוצרי – והוא גם בטוח יוסיף לכם נקודות זכות אצל הילדים.

אני הכנתי את בובות הלחם (GRITTIBAENZ) עם ילדים של חברים והם נראו ממש מאושרים. הבצק הוא למעשה ממתכון קלאסי של חלת יום ראשון שוויצרית, על בסיס חמאה, ורק הצורה משתנה. אפשר להכין כל צורה שרוצים.

המצרכים (6 מנות):

  • (לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 מ"ל חלב
  • 1 ביצה
  • כפית מלח

להברשה וקישוט:

  • צימוקים, אגוזים, חמוציות או מה שיש בבית
  • 1 חלמון
  • 1 כף שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מעבירים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה 10 דקות.

2מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים 90 דקות במקום חמים.

3לשים שוב את הבצק להוצאת האוויר.

4מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.

5יוצרים מכל חלק צורה אובלית.

6בעזרת סכין חותכים פס של הרגלים ו-2 חיתוכים לידיים. מושכים קצת את הבצק לקבלת הצורה הרצויה.

7יוצרים עיגול לראש.

8מקשטים עם צימוקים, חמוציות או אגוזים ויוצרים עיניים, כפתורים וכו'. חשוב לתקוע חזק אחרת הקישוטים

נופלים לאחר האפייה.

9מתפיחים לעוד 20 דקות.

10מערבבים את החלמון עם השמנת המתוקה, ומברישים את הבובות.

11אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 עד 25 דקות.

טיפ: אפשר להכין את כל המתכון, כולל ההתפחה השנייה, ולשמור במקרר עד 24 שעות. מוציאים 40 דקות לפני האפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קרקר תוצרת בית
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il