
בתנור של אביבה: טורט לימון אמריקאיאם תתעצלו ותשתמשו במיץ לימון קנוי במקום לסחוט לימונים אמיתיים, לא תזכו לטעום את המתיקות העדינה והמרעננת של העוגה הזו, השונה מעוגות הלימון האחרות שאתם מכירים![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
עוגת הלימון הזו לא מתוקה מדי, נשמרת יופי כמה ימים במקרר, קלה להכנה יחסית ושונה מאוד מעוגות ופאי לימון אחרים. חשוב לא להשתמש במיץ לימון מוכן אלא ממש לסחוט לימונים טריים - ההבדל הוא בחמש דקות של עבודה אבל בשמים וארץ מבחינת הטעם. את הלימון אי אפשר להחליף במיץ אחר, כי הלימוניות היא מה שעושה את העוגה הזאת לכל כך מרעננת. הכמויות במתכון מיועדות לשתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ. המצרכים :(המידות לפי כוס של 200 מ"ל)
למילוי:
אופן ההכנה:1מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים והחמאה עם חצי מכמות הסוכר (100 גרם) 2מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וכפות החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 3מרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים מעט. 4מעבירים לכל תבנית חצי מכמות הבלילה. 5בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 6בעזרת מרית מחלקים את קצף החלבונים בין שתי התבניות עם תערובת העוגה שהכנו. 7מפזרים על כל אחד מהעוגות חצי מהשקדים הפרוסים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25 דקות (בתנור טורבו מחממים 5 דקות פחות). מצננים. 8מכינים את המילוי: בסיר מרתיחים את המים, הסוכר ומיץ הלימון. 9מוציאים 6 כפות מהסירופ לקערית עם הקורנפלור, מערבבים כך שלא יהיו גושים ומחזירים לסירופ החם. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה עד להסמכה. 10מצננים. 11מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ובעזרת מרית מקפלים את פודינג הלימון לתוך הקצפת. 12לוקחים עוגה אחת, מורחים עליה את הקרם, מכסים בעוגה השנייה ושומרים במקרר עד להגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |