
פאי תפוחים על מקלרוצים להמם את האורחים שלכם, ברמה שתפיל להם את הלסת לרצפה? אביבה מגישה לכם את התשובה על מגש של כסף: פאיים אישיים במילוי תפוחים, שנראים כמו סוכרייה על מקל![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):המידות לפי כוס של 200 מ"ל:
לבצק:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והמים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר. 2קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ). 3ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את קוביות התפוח 5 דקות. מוסיפים את הקינמון והסוכר ומטגנים עוד דקה. לבסוף מוסיפים את רסק התפוחים ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים. 4מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי חצי ס"מ, וקורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. 5מניחים על 10 מהעיגולים מקל עץ, ועליו כף מהמלית. משאירים שוליים של סנטימטר. 6מברישים את השוליים במעט מים וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים בעזרת מזלג. 7מברישים בביצה טרופה, מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל. 8אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות. מגישים חם (למרות שגם קר טעים). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |