
פאי פירות עם פודינג ונילאביבה פיבקו עם מתכון מתוק, חגיגי וסופר-קיצי: בצק פריך קלאסי, מהסוג שמתאים לכל מאפה מתוק, מלית של קצפת עם פודינג וניל והרבה הרבה פירות. פשוט מהמם![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
בפאי הזה אין הרבה חוקים: קחו את הבצק והוסיפו עליו כל מה שבא לכם, רק שיהיה צבעוני. הקרם הוא הפעם פשוט במיוחד - הוא מבוסס על אינסטנט פודינג וניל, כך שממש כל אחד יכול להכין אותו לבד. מהבצק תוכלו להכין אינספור טארטים שונים, אז שווה לגזור ולשמור. המצרכים :לבצק הפריך:
לקרם ולמילוי:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בזריזות לבצק אחיד (אפשר גם להכין את הבצק במעבד מזון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים במקרר. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר 28 ס"מ, ומניחים בתבנית טארט עם תחתית נשלפת. מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים עליו שעועית או חומוס יבש, שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח באפייה (קוראים לזה "אפייה עיוורת"). אופים 20 דקות ומניחים לצינון. 3ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי לקבלת תערובת אחידה, ומברישים את הבצק האפוי בתערובת. 4מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, הסוכר ותוכנו של מקל הווניל עד לקבלת קצפת יציבה. 5מעבירים את הקצפת לתחתית הבצק המרוחה שוקולד, ומשטחים באופן אחיד. 6שוטפים ופורסים את הפירות, ומסדרים יפה יפה על הקצפת. 7מחממים את ריבת המשמש יחד וכף מים בסיר קטן, ומסננים בשביל להיפטר מחתיכות פרי. מברישים את הפירות. * שומרים את הפאי במקרר עד ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |