אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

זה חם ומתוק: חטיפי שוקולד בטיגון עמוק

אם יצא לכם לטייל במזרח ולטעום "מארס-רול", אז אתם מבינים על מה אנחנו מדברים. אביבה מבטיחה שזה יעבוד לא רק עם מארס, אלא עם כל חטיף שוקולד שתרצו – והרי לכם הקינוח המקורי לחנוכה הקרוב

|mako אוכל| פורסם07:10
חטיפי שוקולד בטיגון עמוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.549reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני לא חסידה של טיגון עמוק, אבל כשבא חנוכה – זה משתנה. אלה הם שמונת ימי הטיגון שלי, ולמדתי שאין כמעט דבר שלא ניתן לטגן. המתכון הזה מוכיח שגם דברים שלא חשבתם לטגן יכולים להפוך למעדן של ממש בשמן עמוק; סוד ההצלחה הוא להקפיא את החטיפים המשופדים לפחות ל-12 שעות לפני טיגונם.

המצרכים (10 מנות):

  • 10 חטיפי שוקולד (ניתן להשתמש כמעט בכל חטיף: טעמי, סניקרס, מארס, שוקולד קינדר ועוד ועוד)
  • 150 גרם קמח (כוס ועוד 2 כפות)
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 4 כפות חלב
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון
  • 10 שיפודי עץ

אופן ההכנה:

1משפדים את החטיפים, כל אחד על שיפוד עץ לאורכו, ומניחים ל-12 שעות לפחות במקפיא.

2מערבבים את כל מצרכי הבלילה בעזרת מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים 15 דקות בצד.

3בזמן הזה אפשר כבר לחמם את השמן לטיגון עמוק. אני ממליצה להשתמש בווק, כי זה מצריך קצת פחות שמן.

4כאשר השמן חם, מוציאים את שיפודי החטיף מהמקפיא, טובלים אותם היטב בבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד להזהבה יפה.

5מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' שוקולד וגבינת שמנת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il