
עוגת זברה עם פסים שוקו ונילכשפורסים ממנה חתיכה, כולם מתלהבים: היא אולי נראית מסובכת, אבל כשמבינים את הטריק, העוגה הזו הופכת למתכון בטוח ומנצח. מתכון להכנת עוגת זברה נהדרת![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (על פי מדידה של כוס=200 מ"ל)
לקרם שוקולד:
אופן ההכנה:1בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה או המרגרינה יחד עם הסוכר והסוכר ווניל. 2מוסיפים את הביצים בהדרגה. 3מוסיפים 10 כפות חלב, מערבבים ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4מרפדים תבנית קייק (10 ס"מ על 30 ס"מ), מעבירים אליה את תערובת העוגה ואופים 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. 5מצננים מעט את העוגה בתוך התבנית, ואחר כך מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי על רשת. חשוב לצנן את העוגה לגמרי לפני השלב הבא. 6בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד. 7מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. 8בעזרת מרית מקפלים את השוקולד המומס לתוך הקצפת. 9פורסים את העוגה לאורכה לקבלת 5 פרוסות, מורחים על כל פרוסה מהמוס שוקולד ומרכיבים את העוגה בחזרה. 10מורחים את יתרת המוס על העוגה, ושומרים במקרר. רצוי להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע שעבר הכנו לחם שום מהיר עם הפתעות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |