
רולדת שוקולד כשרה לפסחמחפשים קינוח מגניב לפסח? הנה, מצאתם: רולדת שוקולד-וניל מהממת, שאין בה ולו קמצוץ של קמח חיטה. הקאץ' היחיד: היא מחייבת לילה במקרר לפני ההגשה. חושבים שתעמדו בזה?![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
קשה לדמיין רולדה ללא קמח, אבל הנה - מסתבר שזה אפשרי. אז אם אתם מחפשיםעוגות שוות לפסח- אל תשכחו לקחת אותה בחשבון. רק שימו לב - בגלל שאין פה קמח, בשלב הגלגול הרולדה עלולה להיקרע מעט. אל תיתנו לזה להלחיץ אתכם - הקצפת תסתיר את הכל. ועוד דבר חשוב: על תוותרו על הלילה במקרר. הוא חשוב להצלחת המתכון. המצרכים :(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):
למילוי:
אופן ההכנה:1ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים. מצננים מעט. 2מפרידים את הביצים. את החלבונים מקציפים יחד עם 50 גרם מהסוכר עד לקבלת קצף יציב. את החלמונים מקציפים בקערה אחרת עם יתרת הסוכר, עד לקבלת תפיחה בהירה. 3מערבבים תערובת החלמונים עם השוקולד המומס, ומערבבים לתוך קצף החלבונים בתנועות קיפול. 4מוסיפים את השקדים ואת קמח תפוחי האדמה, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת. 5מרפדים את תבנית התנור בנייר כסף ומשמנים. מניחים על נייר הכסף נייר אפייה, ומשמנים גם אותו. מפזרים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית, ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 6הופכים את העוגה על מגבת מטבח לחה מעט, מוציאים את הנייר אפייה, ומגלגלים יחד עם המגבת לרולדה. מצננים לגמרי. 7המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב. פותחים את הרולדה בעדינות, מורחים שני שליש מהקצפת על כל הרולדה, ומגלגלים חזרה. מעבירים למקרר ללילה, להתייצבות. 8למחרת מורחים את השליש הנותר של הקצפת מהצד החיצוני של הרולדה, הכי טוב בעזרת מרית. מקשטים איך שאוהבים, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |