מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

עוגת מוס שוקולד וביסקוטי

אם אתם טיפוסים של עוגות ביסקוויטים - אתם הולכים למות על העוגה הזו. במקום ביסקוויטים יש כאן עוגיות ביסקוטי, ובמקום פודינג - מוס שוקולד שממש קל להכין. טוב נו, וגם פודינג

|mako אוכל| פורסם16:48
עוגת מוס שוקולד וביסקוטי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 גרם עוגיות ביסקוטי (lady fingers)
  • 400 מ"ל חלב
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:

1שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

2מחממים בסיר קטן 500 מ"ל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. שופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים בעזרת מטרפה עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 3 שעות.

3לאחר 3 שעות מקציפים את תערובת השוקולד במיקסר עד לקבלת מוס.

4מרפדים תבנית רינג 24 ס"מ מרובעת או תבנית מלבנית בניילון נצמד, כולל השוליים.

5טובלים את העוגיות בחלב טבילה קצרצרה, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

6מורחים חצי מכמות מוס השוקולד בעדינות על העוגיות. מסדרים שכבה נוספת של עוגיות, ומורחים את החצי השני של המוס. מעבירים למקרר ל-5 שעות.

7משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.

8מקציפים במיקסר את יתרת השמנת המתוקה (250 מ"ל) יחד עם האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים מעל ומסביב לעוגה, מקשטים בשוקולד ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו קוקי פאי ענקית

>> מחפשים מתכונים לראש השנה? בואו, בואו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il