
אקלר וניל חגיגיאם ריבוי ימי החג מעניק לכם קצת זמן פנוי, נצלו אותו בתבונה והכינו את האקלרים האלה. אל תדאגו, דאגנו לכם למילוי וניל טעים וסופר זריז![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
אקלר הוא סוג של פחזנית, אלא שצורתו מוארכת ולא עגולה. במקור הוא ממולא בקרם אגוזים, אבל במתכון הזה הכנתי אותו במילוי וניל פשוט. לכל מי שמפחד להכין פחזניות, ממש אין סיבה: זה לא קשה, וזה שווה את זה - אנשים פשוט מתים על פחזניות ואקלרים. המצרכים :לבצק: (כוס של 200 מ"ל)
לקרם:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בסיר מביאים לרתיחה את המים יחד עם החמאה או המרגרינה והסוכר. 2לאחר שהחמאה או המרגרינה נמסה במים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. 3מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ובעזרת וו לישה מערבבים ל-3 דקות לצינון המסה. 4מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת, ומערבבים עד שהביצה מתערבבת לגמרי עם הבצק. 5מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב 1 ס"מ. 6מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים 14 פסים באורך 12 ס"מ. חשוב לשמור על המרווחים - כי האקלרים תופחים בזמן האפייה. 7אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומצננים את האקלרים בתוך התנור. 8בעזרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג והווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. 9את הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב או עיגול 1 ס"מ. 10בעזרת סכין משוננת פורסים את האקלר לרוחבו. מזלפים קצפת בנדיבות, וסוגרים עם המכסה. 11בסיר בן מארי ממיסים את השוקולד עם החמאה, מצננים מעט ובעזרת מברשת מורחים שוקולד על כל אקלר. 12ממתינים עד שהשוקולד מתקשה מעט (אפשר גם לצנן במקרר), ומורחים עוד שכבה של שוקולד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> בשבוע שעבר הכנו קרואסון שקדים מהיר![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |