
מאפה גבינת ריקוטה ומשמשקינוח קיצי טעים ומהיר, שאת רוב העבודה בו עושה בצק העלים הקנוי. עשו טובה, אל תיתנו לעונת המשמשים הקצרה לחלוף בלי שניסיתם את הריבועים המתוקים האלה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר. 3מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, וממשיכים להקציף. 4מוסיפים את גבינת הריקוטה ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5חותכים את בצק העלים ל-12 ריבועים של 12 על 12 ס"מ, ומסדרים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. 6בעזרת סכין חדה חורצים בתוך כל ריבוע מסגרת במרחק של כסנטימטר מהשוליים. 7מניחים כף גדושה מתערובת הגבינה על הריבוע הפנימי (חשוב לא לגלוש מהמסגרת), ועליה מניחים שני חצאי משמש (החלק העגול כלפי מעלה). 8אופים 25 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |