
מאפה גבינת ריקוטה ומשמשקינוח קיצי טעים ומהיר, שאת רוב העבודה בו עושה בצק העלים הקנוי. עשו טובה, אל תיתנו לעונת המשמשים הקצרה לחלוף בלי שניסיתם את הריבועים המתוקים האלה
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר. 3 מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, וממשיכים להקציף. 4 מוסיפים את גבינת הריקוטה ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5 חותכים את בצק העלים ל-12 ריבועים של 12 על 12 ס"מ, ומסדרים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. 6 בעזרת סכין חדה חורצים בתוך כל ריבוע מסגרת במרחק של כסנטימטר מהשוליים. 7 מניחים כף גדושה מתערובת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) על הריבוע הפנימי (חשוב לא לגלוש מהמסגרת), ועליה מניחים שני חצאי משמש (החלק העגול כלפי מעלה). 8 אופים 25 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
|