אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

פופקורן שוקולד מתוק

לכבוד עונת הכדורגל אביבה מפנקת עם מתכון פצצה לפופקורן מצופה שוקולד, ועוד אחד מלוח ופינקטי, כבונוס. לנו לא נותר אלא לשאול: למה לא כל יום מונדיאל?

|mako אוכל| פורסם11:16
פופקורן שוקולד ופופקורן צ'ילי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.670reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 150 גרגירי תירס יבשים לפופקורן (4/3 כוס)
  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר דמררה (חצי כוס)
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות חלב
  • 120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר גדול את השמן זית עד שהוא חם מאוד. מכניסים את גרעיני התירס ומכסים. כשהגרעינים מתחילים להתפוצץ מנערים מעט את הסיר, וחוזרים על זה מדי פעם עד שכל הגרעינים מתפוצצים.

2מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה לצינון.

3מחממים תנור ל-150 מעלות.

4ממיסים בסיר קטן על אש קטנה את החמאה עם הסוכר, הדבש והחלב. לא מערבבים! מבשלים ברתיחה קטנה 2 דקות.

5שוברים את השוקולד לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר החם ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

6שופכים את התערובת על הפופקורן ומערבבים היטב, עד שכל הפופקורן מצופה בתערובת השוקולד.

7מפזרים את הפופקורן עם השוקולד על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15 דקות. מצננים ומגישים.

והנה גרסה מלוחה ומפנקת לא פחות: פופקורן צ'ילי וקארי

מכינים את הפופקורן בסיר באותו אופן. מערבבים בקערה כפית אבקת צ'ילי, 2 כפיות אבקת קארי ו-2 כפיות מלח. חותכים 40 גרם חמאה לקוביות קטנות, ומערבבים את הפופקורן החם עם החמאה והתבלינים.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס היער השחור

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il