מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

לחמניות ממולאות בשר

מתכננים מנגל? הנה משהו מעולה לנשנש עד שהפרגיות יהיו מוכנות. רק זהירות, לא למלא את הבטן

|mako אוכל| פורסם17:39
לחמניות ממולאות בשר של אביבה פיבקו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק (המידות לפי כוס של 240 מ"ל):

  • 300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • חלמון
  • 60 מ"ל שמן זית (רבע כוס)
  • 150 מ"ל מים פושרים

למילוי:

  • 300 גרם בשר טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 פטריות פורטובלו, קצוצות דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית כמון

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים (במיקסר עם וו לישה או ידנית) עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

2מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש ומטגנים עוד 5 דקות. מניחים לצינון.

3מערבבים את תערובת הבצל המטוגן עם הבשר הטחון ומוסיפים את הכוסברה והתבלינים. מגלגלים לכדורים בגודל כדור פינג פונג.

4ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

5משטחים את הכדורים לעיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, מניחים כדור בשר במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק מעליו.

6מגלגלים שוב ביד לכדורים יפים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור פונה למטה. מניחים לתפיחה של עוד 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו פיתות! לבד!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il