
לחמניות ממולאות בשרמתכננים מנגל? הנה משהו מעולה לנשנש עד שהפרגיות יהיו מוכנות. רק זהירות, לא למלא את הבטן![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (המידות לפי כוס של 240 מ"ל):
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים (במיקסר עם וו לישה או ידנית) עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. 2מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש ומטגנים עוד 5 דקות. מניחים לצינון. 3מערבבים את תערובת הבצל המטוגן עם הבשר הטחון ומוסיפים את הכוסברה והתבלינים. מגלגלים לכדורים בגודל כדור פינג פונג. 4ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור. 5משטחים את הכדורים לעיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, מניחים כדור בשר במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק מעליו. 6מגלגלים שוב ביד לכדורים יפים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור פונה למטה. מניחים לתפיחה של עוד 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |