מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

עוגיות סנדוויץ' עם ריבה

במהלך החיים יצא לנו לטעום הרבה סוגים של עוגיות, אפילו המון, ועדיין - אף אחד לא מצליח לרגש אותנו כמו העוגיות האלה, הישנות והטובות, עם הבצק הפריך והריבה האדומה. קלאסיקה במיטבה

|mako אוכל| פורסם06:38
עוגיות ריבה של פעם של לחמים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הנה לכם עוגיות קלאסיות שעדיין לא נמצא להן יורש: שתי שכבות של בצק פריך נימוח, ביניהן ריבה ומלמעלה אבקת סוכר. אני מתה על העוגיות האלה, וגם אייל שני. מי צריך יותר?

המצרכים :

לבצק (לפי כוס של 200 מ"ל):

  • 450 גרם קמח (4 כוסות פחות 2 כפות)
  • 160 גרם אבקת סוכר (כוס ורבע)
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 שקיות סוכר וניל

למילוי ולקישוט:

  • כוס ריבת תות
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק (או מעבדים במעבד מזון), עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות, עד לעובי של 4 מ"מ.

3קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת. במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).

4מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 11 דקות. מצננים.

5מורחים את כל העוגיות ללא החור בריבה. את העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר.

6מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת סוכר, ושומרים בקופסה אטומה.

>> והנה מתכון לקרונאטס לעצלנים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il