מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

במקרר של אביבה: ממתק באונטי עם שוקולד לבן

אתם לא מבינים כמה קל להכין את החמודים האלו - יש בהם 3 מרכיבים בלבד שרק מחכים להפוך לממתק האהוב הבא שלכם

פורסם:
הקישור הועתק

המתכון הבא קל להכנה, מקסים להגשה ופתוח לשינויים. אבל מה - לאוהבי הקוקוס בלבד. את השוקולד הלבן אפשר להחליף בשוקולד חלב או מריר. אפשר להוסיף להגשה סוכריות צבעוניות שישמחו את הילדים, ולמי שמתעקש - אפשר גם לוותר על המקל. הממתק הזה נשמר בקלות אפילו שלושה שבועות בתוך קופסה סגורה היטב.

ממתק באונטי
ממתק באונטי. לאכול את החמודים האלו|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-20 יחידות, מידות כוס של 200 מ"ל):
300 גרם שבבי קוקוס (3 כוסות גדושות או דחוסות)
225 מ"לחלב מרוכז(1/4 1 כוסות)
200 גרםשוקולד לבן
20 מקלות של סוכריות על מקל (להשיג בחנויות למוצרי אפייה או לכלים חד פעמיים. אפשר להשתמש גם בשיפוד עץ קטן)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את שבבי הקוקוס עם החלב המשומר, עד לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים מהעיסה 20 כדורים קצת יותר קטנים מגודל של כדור פינג פונג, ומניחים אותם על רשת היושבת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים בכל כדור מקל.

2. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).

3. מברישים בעזרת מברשת את השוקולד המומס על הכדורים ומניחים על צלחת עם נייר אפייה. מצננים במקרר עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!