זה לא סוד שאני חולה על שוקולד, כשאני פותחת חפיסה אני מסוגלת לאכול את כולה. אז כדי שזה לא יקרה לי אני קונה חטיפי שוקולד קטנים. הבעיה היא כשמגיע הרגע כשבא לי לאפות עם שוקולד אין לי ממש מצרכים בבית. פה בדיוק נכנס כוח האלתור שלי: באחד מהרגעים האלו נולד המתכון הזה - רולדת שוקולד פשוטה עם מילוי קרם שעשוי מהחטיף Mars. גם המתכון הזה באמת קל להכנה, אבל דורש סבלנות מאחר ואת המילוי צריך להכין לילה מראש.

רולדת מארס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רולדת מארס. שחיתות לשמה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
למילוי:
4 חטיפי שוקולד מארס
2 שמנת מתוקה

לרולדה:
5 ביצים
5 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
5 כפות קמח
כף קקאו
כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המילוי: חותכים את חטיפי המארס לקוביות קטנות. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, ומוזגים מעל הקוביות. מחכים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מצננים במקרר ללילה.

2. לאחר לילה מקציפים היטב את הבלילה הקרה בעזרת מיקסר, עד לקבלת קציפה יציבה מאוד.

3. מכינים את הרולדה: מפרידים את הביצים, ומקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף יציב.

4. מסננים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומקפלים אותם לתוך קצף החלבונים.

5. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, ומקפלים לתוך התערובת בעדינות.

6. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן, מעבירים את התערובת לתבנית, ומשטחים את בלילת הרולדה על כל התבנית בצורה אחידה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

8. בזמן שהעוגה בתנור, מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט.

9. בסיום האפייה הופכים את הרולדה על נייר האפייה שעל המשטח, מקלפים את נייר האפייה שעליו אפינו אותה, ומגלגלים את הרולדה לתוך נייר האפייה החדש. מצננים מגולגל.

10. לאחר שהרולדה מצטננת לחלוטין, פותחים אותה, ממלאים בקרם המארס, מגלגלים מחדש ושומרים במקרר.

שתפו את רולדת המארס של אביבה עם החברים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד
>> התגעגעתם לפותנה? קבלו 4 מתכונים מתוך הספר החדש שלה