בתנור של אביבה: עוגתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)שחור לבן
עוגות בשני צבעים תמיד יוצרות רושם של מסובכות להכנה. במקרה של העוגה הזאת, זה ממש לא נכון. קבלו עוגתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ששמה פס
לא מזמן התארחתי אצל אמא של חברה טובה, שהגישה לי עוגה שהייתה מאוד טעימה, אבל גם מאוד יפה. מאוד התפעלתי מהעוגה וכמובן שישר ביקשתי את המתכון, אותו אני חולקת אתכם. אז קבלו עוגתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)שהיא גם מרשימה וגם טעימה ובעיקר, ממש לא מסובכת להכנה.

המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם פתי בר או עוגיות חמאה
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל חלב
750 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)לבנה
250 גרם גבינתמסקרפונה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
2 שקיות אינסטנטפודינג וניל
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
2 שקיזילוף
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת העוגיות על בסיס התבנית בצורה אחידה, ומצננים במקרר למשך 30 דקות.
2. מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול (בן מארי).
3. מערבבים בקערה את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)הלבנה ביחד עם המסקרפונה, הסוכר, הביצים, גרדת הלימון והאיסטנט פודינג, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים קצת פחות מחצי מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את השוקולד המומס ומערבבים.
5. מעבירים את 2 התערובות ל-2 שקי זילוף נפרדים.
6. מזלפים את התערובות לתוך התבנית: מזלפים מהתערובת הבהירה עיגול גדול סביב שולי התבנית, לאחר מכן עיגול צמוד אליו (וקטן יותר) מהתערובת הכהה, וכך הלאה עד שהתבנית מלאה ונראית כמו לוח קליעה למטרה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,למשך 45 עד 50 דקות. שומרים במקרר.