מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד

מה יותר כיף מסתם עוגיות שוקולד? עוגיות שוקולד שמונחות על כוס חלב, עם חור קטן שמתאים בדיוק לקשית. אביבה פיבקו במחווה מרגשת לרעיון הקדוש של חלב ועוגייה

פורסם:
עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד
עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

עוגיותשוקולדזה תמיד דבר משמח. מה שמיוחד בעוגיות הספציפיות האלה זה בכלל צורת ההגשה שלהן - שבטוח תלהיב את הילדים שלכם וגם את האורחים שאולי הזמנתם לשבת. העוגייה מתיישבת בדיוק על כוס חלב, במרכזה חור קטן שמשמש מעמד מושלם לקשית, וביחד מדובר במחווה מקסימה לרעיון המתוק של חלב ועוגייה. לא מתלהבים מהקטע? אתם יכולים להכין אותן רגיל, וסתם לזלול בהנאה.

עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד
עוגיות שוקולד. כמה כיף להגיש עוגיות ככה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שוקולד מדליקות במיוחד

המצרכים (ל-20 עוגיות גדולות):
230 גרם חמאה
30 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
חצי כפית מלח
400 גרם קמח (3 כוסות של 240 מ"ל פחות כף)
4 כפות קקאו
2 חלמונים
8 כפות מים קרים
לגלגול: 4 כפות סוכר נוספות

אופן ההכנה:

1. ממסים בסיר קטן את החמאה, ובעודה חמה שופכים על השוקולד. ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מעבירים את התערובת למקרר עד שהיא מתקשה בחזרה.

2. כשהתערובת מתקשה מוציאים אותה מהמקרר ומקציפים במיקסר 5 דקות.

3. מוסיפים את יתר המצרכים (למעט הסוכר לגלגול) ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

4. מגלגלים לנקניק בעובי 8 ס"מ ומגלגלים ביתרת הסוכר. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות (אפשר גם כל הלילה ועד יומיים).

5. פורסים את הנקניק לעיגולים של 0.7 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. חורצים עיגול קטן במרכז כל העוגייה בעזרת חורץ עוגיות עגול בקוטר 1.5 ס"מ (או חורץ בצורות).

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 16 דקות (אפשר לאפות גם את העוגיות הקטנטנות שחרצנו, רק לשים לב שהן יהיו מוכנות מהר יותר). מגישים על כוס חלב או קפה קר עם קשית במרכז העוגייה.