מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

לחמניות עם שום והריסה

אביבה מכינה את המתכון הזוכה בתחרות המתכונים - לחמניות פיקנטיות עם שום, הריסה מרוקאית ועשבי תבלין

פורסם:
לחמניות עם שום והריסה
לחמניות עם שום והריסה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

במשך יותר מחודש שלחתם לי מתכונים של מטעמים אפויים נהדרים. מכל העוגות והמאפים המתוקים, אני חייבת להגיד שיותר מכל סיקרן אותי להכין את המתכון הבא של ז'קלין חי. מזל טוב לז'קלין שזכתה בתנור אפייה של בלומברג ואני מקווה שכולכם תיהנו מהמתכון שלה.

לחמניות עם שום והריסה
לחמניות עם שום והריסה. מזל טוב לז'קלין!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
קילו קמח לבן
500 גרם (חצי ליטר) מים
שקית שמרית (עם משפר אפייה)
1/2 כוס שמן זית
כף מלח
כף שום מרוסק
כף עלי תימין
כף רוזמרין (אפשר לערבב לפי בחירה, או מה שיש בבית)
כףהריסהלא חריפה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם השמרים, משפר האפייה והמלח. מערבבים את השמן יחד עם השום, ההריסה והתבלינים ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים - הבצק צריך להיות קצת דביק בסופו של דבר.

2. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וקצת. לאחר ההתפחה, יוצרים כ-12 כדורים בידיים משומנות (אפשר להכין יותר, אם עושים כדורים קטנים יותר) ומתפיחים שוב כ-20 דקות.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות (אין צורך למרוח את הלחמניות בכלום), במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?