יש כל כך הרבה וריאציות לעוגיות המקרון שבכל פעם שאני נתקלת במתכון טוב, אני אומרת לעצמי שגם לי צריך להיות מתכון טוב למקרון משלי. אז שיחקתי קצת במטבח, ומה שיצא זה מקרון קצת שונה מהמקובל הצרפתי, אבל כל כך קל להכנה שזאת ממש בדיחה. רק צריך קצת סבלנות, מאחר והעוגיות צריכות להתייבש למשך הלילה. כל הכמות שהכנתי התחסלה בתוך רגע והצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה. אז אם העוגיות האלו יחזיקו אצלכם מעמד, אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה למשך כמה שבועות, למרות שקשה לי להאמין שהן לא יתחסלו לפני.

מקרון עם מרציפן ושוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקרון מרציפן ושוקולד של אביבה. סבלנות, חברים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-50 מקרונים):
200 גרם מרציפן (רצוי ללא תוספת סוכר)
120 גרם שקדים טחונים (1/2 1 כוסות)
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 כף קקאו
3 חלבונים
50 גרם שוקולד מריר או חלב
מעט סוכר לפיזור מעל (אפשר לשלב עם 1/4 כפית קינמון, למי שאוהב)

אופן ההכנה:

1. חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות, ומערבבים אותו יחד עם השקדים הטחונים, הסוכר, הקקאו והחלבונים, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מגררים את השוקולד על פומפיה בעובי בינוני ומוסיפים גם אותו לתערובות. מערבבים שוב רק עד שהשוקולד נטמע, ולא יותר.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפיות או שק זילוף, יוצרים 50 גבעות קטנות על התבנית. חשוב להשאיר קצת מרווח בין מקרון למקרון.

3. מפזרים מעט סוכר מעל, ומניחים למקרונים להתייבש כמה שעות (עדיף למשך הלילה). 

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, ל-12 עד 15 דקות , עם דלת מעט פתוחה (אני מכניסה כף עץ, כך שדלת התנור לא תיסגר). כדי לקבל מקרון רך אופים 12 דקות, ומקרון קשה יותר - 15 דקות.

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המקרונים של אביבה עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש עם טוויסט
>> הלחמניות הכי מהירות בעולם - הסקונס