סקונס מהירים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
סקונס מהירים. הכי טעימים כשהם טריים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

נדמה שאין צורך להציג את הסקונס – אותן לחמניות בריטיות, לרוב ניטרליות בטעמן, שנהוג לאכול בשעת הפסקת התה. הן נפלאות בעיקר עם חמאה וריבה, אבל משתדכות מצוין גם עם ממרחים שאינם מתוקים.

המתכון הבא ללחמניות הבריטיות הוא גרסה מתוחכמת של דורי גרינספן, בו הסקונס יוצאים נימוחים, עם מעטה מעט פריך. משך ההכנה לא עולה על כמה דקות בלבד, ואין כאן צורך לא במיקסר ולא במעבד מזון. גם אין צורך בחומרי גלם שונים ומשונים, אפילו ביצים וחמאה אין כאן, אלא רק מספר מועט של חומרים זמינים.

את הסקונס האלו אני נוהגת להכין לארוחות בוקר מאוחרות, כשמתחשק לי מאפה חמים הישר מהתנור. קצת חמאה וקונפיטורה טובה, ביס אחד וכבר אני מרגישה שאני באיזו בירה אירופאית.

אם גם אתם רוצים להרגיש באירופה לרגע, הסקונס נמצאים במרחק של 30 דקות בלבד מכם.

כמה טיפים חשובים:
• את הבצק שנוצר יש לעבד כמה שפחות. עיבוד יתר יפגע במרקם הפריך ויניב סקונס קשים ויבשים. עיבוד מינימלי משמעו רק איחוד של החומרים יחד ולא יותר.
• כמות השמנת המתוקה משתנה בהתאם לסוג וללחות של הקמח. כדאי להוסיף אותה בהדרגה עד קבלת בצק אחיד ורך.

סקונס מהירים

המרכיבים:
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% + 1/4 כוס נוספת (60 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את מיכל השמנת המתוקה ומערבבים בעזרת כף. במידה והתערובת יבשה מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה. בכל פעם כף אחת בלבד, עד שהקמח נספג כולו והבצק רך. לשים את הבצק לישה קצרה מאוד בעזרת הידיים (כ-4-5 קיפולים בלבד).

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. בעזרת הידיים משטחים את הבצק לעובי של כ–1.5 ס"מ. הבצק לא יראה אחיד, אבל זה בסדר גמור. קורצים צורות עגולות בעזרת חותכן עגול בקוטר של 4-5 ס"מ. נסו ליצור עיגולים רבים ככל שניתן. מניחים את עיגולי הבצק במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. את הבצק שנותר מאחדים קלות ובמהירות, משטחים שוב לעובי של 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים נוספים.

סקונס מהירים - הבצק (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קורצים עיגולים צפופים מהבצק. את היתרה מרדדים מחדש | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4. אופים כ-12-14 דקות, עד שהסקונס תופחים מאוד ומזהיבים קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ואוכלים בעודם טריים מאוד.

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הסקונס עם החברים

>> באה בריא: מרק ארטישוק ירושלמי ואפונה
>> תענוג לעיניים: עוגת שוקולד נשפכת