המתכון הבא הוא מתכון אמריקאי מובהק, שקיבלתי מחברה אמריקאית. זה פאי עם תחתית בצק פריך, מילוי שדומה לפודינג וקצפת מעל - גם מרשים וגם טעים. רצוי להכין את הפאי הזה יום לפני ההגשה, כי המרקם שלו מתייצב והוא נהיה ממש מושלם. את ציפוי הקצפת דווקא אפשר להכין ביום ההגשה.

מיסיסיפי מאד פאי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מיסיסיפי מאד פאי של אביבה. כדאי להכין יום לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לתחתית:
190 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)
2 כפות קקאו
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 ביצה

מצרכים למילוי:
150 גרם חמאה
300 גרם סוכר חום (3/4 1 כוסות)
4 ביצים
4 כפות קקאו
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה

מצרכים לחלק העליון:
2 מכלי שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את התחתית: חותכים את החמאה לקוביות, ומפוררים לתוך הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר ואת הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2. לוחצים את הבצק בעזרת הידיים לתוך תבנית פאי כולל השוליים. מקררים 20 דקות במקרר.

3. מניחים נייר אפייה מעל הבצק, ממלאים במשוקולות אפייה או קטניות יבשות (כמו חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות מורידים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. האפייה הזאת גורמת לבצק לא לתפוח במהלך האפייה השנייה עם המילוי.

4. מכינים את המילוי: מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, מוסיפים את הביצים והקקאו בהדרגה, וממשיכים להקציף.

5. מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ושופכים אותה מעל השוקולד המריר. ממתינים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

6. מערבבים את תערובת השוקולד עם תערובת החמאה והסוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

7. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, שופכים את המילוי מעל הבצק, ואופים 35 עד 45 דקות. מצננים במקרר עד שהפאי קר לגמרי.

8. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, ובעזרת שק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים קצפת מעל הפאי. שומרים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הפאי המושחת עם החברים בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו רולדת מארס
>> הכירו ממרח חדש ושווה: ממרח קשיו וקישואים